Σε δημόσια διαβούλευση το στρατηγικό σχέδιο του δήμου Λέσβου– Σε ΚΕΠ και ιστοσελίδα του Δήμου το ερωτηματολόγιο

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού του δήμου Λέσβου που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες από το δημοτικό συμβούλιο.

Το στρατηγικό σχέδιο , η πρώτη φάση του οποίου παρουσιάστηκε επιγραμματικά στο σώμα, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου όπου ο κάθε δημότης ή φορέας θα απαντά σε ερωτηματολόγια βοηθώντας στη διαμόρφωσή του. Σε ορίζοντα ενός έτους θα έχει ολοκληρωθεί και θα αποτελεί τον οδηγό του δήμου Λέσβου για κάθε δράση για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ αντιδράσεις ωστόσο από την αντιπολίτευση όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν για ένα αόριστο κείμενο που δεν δίνει λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα του νησιού

«Το κείμενο των 300 σελίδων που ψηφίστηκε, είναι γεμάτο από ασάφειες, προβλήματα, λάθη και γενικά αποκαλύπτει την αδυναμία της δημοτικής αρχής να σχεδιάσει το μέλλον του τόπου μας. Μια περιγραφική δουλειά, χωρίς εξήγηση και χωρίς αναζήτηση λύσεων» σχολίασε για το στρατηγικό σχέδιο του δήμου ο επικεφαλής του συνδυασμού ο άλλος δρόμος Στράτος Γεωργούλας.


ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ -  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015-2019 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Ο Στρατηγικός & Επιχειρησιακός Σχεδιασμός του Δήμου μας για την επόμενη τετραετία έχει στόχο την ανάπτυξη μιας ρεαλιστικής στρατηγικής για το μέλλον του νησιού, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ο Δήμος Λέσβου επιθυμεί και επιδιώκει τη συμβολή σας στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματός του, με τη διατύπωση των προτάσεών σας για δράσεις και έργα που πιστεύετε ότι θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των πόλεων και των οικισμών και στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Λέσβου.

Με βάση την 503/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέσβου εγκρίθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου που αποτελεί την α΄ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016.

Για το σκοπό αυτό, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώνει το σχετικό  ερωτηματολόγιο, το οποίο διατίθεται:

σε έντυπη μορφή στα εξής σημεία:
ΚΕΠ (Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Λέσβου)

σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου http:/www. mytilene.gr

Η υποβολή του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου  μπορεί να γίνει το αργότερο μέχρι την  Παρασκευή 19/8/2016 και ώρα  15.00 με την ένδειξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ως εξής: 

Α) Ταχυδρομικά στη Δ/νση Δήμος Λέσβου, Ελ. Βενιζέλου 13-17 ΤΚ 81100
Β) Στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες
Γ) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  dimos@mytilene.gr

Δ) Μέσω FAX, στον αριθμό  2251350578