Περιοδεία Βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου σε χωριά της Λέσβου

Τα χωριά της περιοχής του Πλωμαρίου, Τρύγωνα, Πλαγιά, Παλαιοχώρι και Μεγαλοχώρι επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος.


Άκουσε τα παράπονα και την αγωνία του κόσμου για την πολιτική κατάσταση, ενώ από την πλευρά του ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε ότι «μόνο η οργανωμένη αντίσταση με τελικό στόχο τη λαϊκή εξουσία μπορεί να βάλει φραγμό, να καθυστερήσει ή και να εμποδίσει την εφαρμογή των μέτρων αυτών, και να αποσπάσει μικρές και προσωρινές έστω κατακτήσεις».

Την Κυριακή παρέστει σε εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο του Μολύβου για να τιμηθεί ο επί σειρά ετών δήμαρχος του Μολύβου Κώστας Δούκας. Το βράδυ της ίδιας μέρας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Ταύρου στην Αγία Παρασκευή.

Τέλος, τη Δευτέρα το πρωί επισκέφθηκε το κέντρο ανοικτής φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ, όπου σήμερα φιλοξενούνται 650 πρόσφυγες σε σχετικά καλές συνθήκες. 
Συνομίλησε τόσο με το προσωπικό του κέντρου όσο και με τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες με τους οποίους συνομίλησε εξέφρασαν την αγωνία για το μέλλον τους, «καταδίκασαν αυτούς που για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα έκαναν τον πόλεμο και τους ανάγκασαν να φύγουν από τις πατρίδες τους, ενώ παράλληλα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον ελληνικό λαό, γιατί είναι άλλο οι κυβερνήσεις και άλλο οι λαοί, όπως χαρακτηριστικά είπε ένας από αυτούς».


Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ