'Αλληλέγγυοι' και μέλη ξένων ΜΚΟ κατέλαβαν το πρώην ΣΤΕΠ του Στρατού στην Επάνω Σκάλα

Το κτίριο ήταν παλιό πρατήριο του Στρατού και ανήκει στην Alpha Bank, η οποία κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Μυτιλήνης


Μία νέα δομή διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος δημιουργήθηκε, εδώ και λίγες ημέρες, στον χώρο ενός πρώην στρατοπέδου στα βόρεια όρια της πόλης της Μυτιλήνης, με την επωνυμία «No Border social center».

Νέο πονοκέφαλο προκαλούν στις τοπικές Αρχές του νησιού οι “αλληλέγγυοι” και οι ξένες ΜΚΟ που δρουν ακόμα και τώρα εντελώς ανεξέλεγκτα από άκρη σε άκρη της Επικράτειας...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ομάδα περίπου 40 αυτοαποκαλούμενων “αλληλέγγυων” και ΜΚΟ, στην πλειοψηφία τους Γερμανών υπηκόων που δρουν στη Λέσβο, κατέλαβαν κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ο Ελληνικός Στρατός ως πρατήριο και το οποίο ανήκει στην Alpha Bank, με σκοπό να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με την παροχή βοήθειας όπως λένε για τους μετανάστες.

Οι μετανάστες που το επισκέπτονται προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την Μόρια, έχουν προσωρινά έγγραφα και μπορούν να κινούνται ελεύθερα εντός του νησιού.


Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται πλησίον των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, λίγο έξω από την πόλη της Λέσβου και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κατέθεσε μήνυση η Alpha Bank στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για την κατάληψη του χώρου που της ανήκει και εν συνεχεία από την Εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την οποία θα προκύψουν και οι τυχόν περαιτέρω ενέργειες των Αρχών.