Με μεγάλη επιτυχία ανέβηκε η θεατρική παράσταση "Θέλω να θυμάμαι" στο Ιππειος Λεσβου

Με μεγάλη επιτυχία ανέβηκε η θεατρική παράσταση "Θέλω να θυμάμαι" του Ευάγγελου Σάλτα από το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου.


Η παράσταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής στο πάρκο Ιππείου και οι πρωταγωνιστές της παράστασης,ερασιτέχνες ηθοποιοί, κλήθηκαν να ζωντανέψουν ήθη,έθιμα αλλά και το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής μας στα μέσα του 20αιώνα.

Το σκηνικό αλλά και τα κουστούμια των ηθοποιών παρέπεμπαν σε μια αυλή σπιτιού του Ιππείου όπου εκτυλίσσονταν διάφορα γεγονότα, άλλοτε συγκινητικά και άλλοτε ευτράπελα .Παράλληλα περιγράφονταν ο αγροτικός τρόπο ζωής των κατοίκων,η μετανάστευση,η αγωνία για την επικείμενη ερήμωση της επαρχίας άλλα και τα όνειρα των κατοίκων για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο συγγραφέας του έργου με πολύ έξυπνο τρόπο κατάφερε να συνδέσει, σε όλη τη διάρκεια του έργου, πρόσωπα και πράγματα από την εποχή εκείνη αλλά και από την σύγχρονη ζωή, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.Τα γεγονότα με αυτόν τον τρόπο δεν έμειναν απομονωμένα στο παρελθόν και ξεκομμένα από την σύγχρονη ζωή αλλά αντίθετα μεταφέρθηκαν στο σήμερα τονίζοντας την συνέχεια παρελθόντος και παρόντος που διέπει την ανθρώπινη πραγματικότητα.

Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά παραστάσεων που έχει σκοπό να δώσει το Θεατρικό Εργαστήρι στο προσεχές μέλλον.


Χορηγός επικοινωνίας ήταν η LesvosPost media