Μουσικές “Μεταμορφώσεις” στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Προβολή στο πλαίσιο των προ-Φεστιβαλικών εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου


Παρασκευή, 29.7, 8.30μ.μ.
Αναγνωστήριο Αγιάσου “ Η Ανάπτυξη”
Είσοδος ελεύθερη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου συνεργάζεται από το φετινό Καλοκαίρι, με τις 5 προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις, με τοπικούς φορείς σε αντίστοιχες πόλεις της Λέσβου. Μέσα από μια σχέση αλληλεπίδρασης με τα μουσεία, τους χώρους του πολιτισμού, τα μνημεία και τους ανθρώπους του νησιού, που διαρκώς αναπτύσσεται, στόχο έχει την διεθνή προβολή των συνεργαζομένων θεσμών και της Λέσβου:

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ. σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο Αγιάσου “Η Ανάπτυξη” θα προβληθεί, το μουσικό ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» του Βαγγέλη Ευθυμίου, στην αίθουσα κινηματοθεάτρου του Αναγνωστηρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Λέσβος... Αύγουστος 2015... ένα πιάνο με ουρά ανηφορίζει το στενό καλντερίμι για να φτάσει στο εντυπωσιακό βυζαντινό κάστρο στην κορυφή του χωριού. Ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες. Η ταινία ακολουθεί τα βήματα των καλλιτεχνών,διοργανωτών και εθελοντών του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Στον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου, το ελληνικό καλοκαίρι συνυπάρχει αρμονικά με την κλασική μουσική και κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσμο, προσφέρουν στους ακροατές αξέχαστες στιγμές. Μέσα από την μουσική ο τόπος, το κοινό και οι καλλιτέχνες βιώνουν την προσωπική τους μεταμόρφωση...Η ταινία έχει ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις του κόσμου.
Το τρέηλερ του Ντοκυμαντέρ μπορείτε να το δείτε πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=-otlja0hBQc

Το Αναγνωστήριο της Αγιάσου, με έντονη και πολυποίκιλη δραστηριότητα στον εκπαιδευτικό, θεατρικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό τομέα αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα και πλέον καταξιωμένα πανελλαδικά σωματεία που συμβάλει στην διάσωση και προβολή της τοπικής και μικρασιατικής πολιτιστικής παράδοσης, της Λεσβιακής ηθογραφίας, της Αγιασώτικης ντοπιολαλιάς.


Γιατί η μουσική εμπνέει, η μουσική συνδέει, η μουσική ενώνει.