Συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Συλλήψεις αλλοδαπών

Την Παρασκευή (09-07-2016) το απόγευμα, συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 22χρονη υπήκοος Νιγηρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση - για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί δήλωσαν ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως διακριβώθηκε ακολούθως ήταν πλαστά.

Οι ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.


Την Κυριακή (10-07-2016) το βράδυ, συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μία 29χρονη υπήκοος Δομινικανής  Δημοκρατίας, η οποία κατηγορείται για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο, των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, η 29χρονη δήλωσε ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας ισπανικό διαβατήριο, το οποίο όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστό.


Το διαβατήριο κατασχέθηκε, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.