Ξανά μπουλντόζες στην «Εγνατία οδό της Λέσβου».. στον δρόμο Καλλονή - Σίγρι

Ξεκινά και πάλι μετά από 1,5 χρόνο η «Εγνατία οδός της Λέσβου» το έργο κατασκευής του δρόμου Καλλονής – Σιγρίου, με προϋπολογισμό 41,5  εκατομμύρια ευρώ.


Το έργο που είχε δημοπρατηθεί το 2012 , είχε απενταχθεί από το προηγούμενο ΕΣΠΑ καθώς δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί στο συμβατικό χρόνο μέχρι τέλος του 2015 και οι εργασίες είχαν σταματήσει. Το Υπουργείο Υποδομών, αρμοδιότητα του οποίου ήταν η κατασκευή του, ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ενώ και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έγγραφό της ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών. Μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο  αντιπεριφερειάρχης υποδομών Θοδωρής Βαλσαμίδης τόνισε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το αρμόδιο Υπουργείο, η διαδικασία επανένταξης ολοκληρώνεται και σύντομα οι εργασίες θα ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς, τοποθετώντας μάλιστα την έναρξη στα μέσα Ιουλίου με τσιμεντόστρωση του τμήματος που έχει γίνει η διάνοιξη από Σκαλοχώρι μέχρι Βατούσσα».
Με το σταμάτημα μάλιστα των εργασιών είχαν μείνει απλήρωτοι και εργαζόμενοι στο έργο , οι οποίοι θα πάρουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.

Η επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Δυτικής Λέσβου επί δεκαετίες αγωνίζεται για την ολοκλήρωση του έργου πνοής για το κομμάτι αυτό του νησιού που θα μειώσει στο μισό το χρόνο σύνδεσης της Καλλονής με το Σίγρι, εξυπηρετώντας τόσο την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες που θέλουν να βρεθούν στο απολιθωμένο δάσος και ακόμα περισσότερο να απολαύσουν το «δάσος κάτω από το δρόμο» , τις απολιθωματοφόρες θέσεις που ήρθαν στο φως με τις εργασίες των προηγούμενων ετών.

Πηγή ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Ο αντιπεριφερειαρχης Θ. Βαλσαμιδης δήλωσε : «Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την επανεκκίνηση του έργου για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονή - Σίγρι συνεχίζονται .. Το 1ο καλό νέο είναι η ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολικό Π/Υ 61 εκ. ευρώ, το 2ο καλό νέο είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει από την ανάδοχο εταιρεία για να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση του νέου τμήματος από Σκαλοχώρι προς Βατούσα.  Το παρακολουθούμε από κοντά και συνεχίζουμε ..»