Στους δρόμους οι κάτοικοι- Χωρίς νερό η Κλειού....αλλά και πολλά χωριά της Λέσβου

Το παλαιωμένο δίκτυο υδροδότησης αιτία των συχνών προβλημάτων στην παροχή νερού σε πολλά χωριά της Λέσβου , σειρά είχε η Κλειού  που από την Παρασκευή έμεινε χωρίς νερό ενώ εδώ και 15 μέρες παρατηρούνται συνεχώς  προβλήματα.


Οι κάτοικοι προχθές απέκλεισαν την είσοδο του χωριού και με πλακάτ ζητούσαν  νερό για το χωριό τους. Η δημοτική παράταξη «άλλος δρόμος» μαζί με τον πρόεδρο του χωριού έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρώτη συνεδρίαση του  διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ με τη νέα της σύνθεση όπου η επιχείρηση υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει. Από την Τρίτη το χωριό  έχει και πάλι νερό  ενώ όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος Κλειούς  Δημήτρης Θεοφάνους, «ένας υδραυλικός θα τοποθετηθεί μόνιμα στο χωριό όπως δεσμεύθηκε η ΔΕΥΑΛ προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα στις βλάβες έως ότου γίνει η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης».

Μόνη εφικτή λύση η αντιμετώπιση των ζημιών όταν παρουσιάζονται , καθώς το έργο της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης της Κλειούς εντάσσεται στο έργο αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της ευρύτερης περιοχής Μανταμάδου που η μελέτη του δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς «κόλλησε» στους βιολογικούς καθαρισμούς.


Πηγή ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη