Κατοχυρώνεται η αγορά του αρχοντικού Κατσάνη από τον Δήμο Λέσβου για την στέγαση του μουσικού σχολειού

Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποπληρωμής της οφειλής πολύ νωρίτερα, προκειμένου ο Δήμος να μην επιβαρυνθεί τους τόκους.


Εγγυητική 40.500 ευρώ, που ισοδυναμεί με το 10% του συνολικού ποσού που θα καταβάλει ο Δήμος Λέσβου για την αγορά του αρχοντικού Κατσάνη, απέστειλε χθες η οικονομική υπηρεσία στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να κατοχυρωθεί η αγορά του  ακινήτου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Κατσαρό, είναι πλέον θέμα λίγων ημερών να οριστικοποιηθεί η αγορά του κτιρίου και αυτό να περιέλθει οριστικά και αμετάκλητα στην ιδιοκτησία του Δήμου Λέσβου.

«Σε σημερινή τηλεφωνική συνομιλία με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, τους ενημερώσαμε ότι εστάλη η εγγυητική και πλέον εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγοράς του κτιρίου, ώστε να μπουν οι τελικές υπογραφές.

Το συνολικό ποσό που θα καταβάλει ο Δήμος Λέσβου για την αγορά του κτιρίου είναι 405 χιλιάδες ευρώ. Το συμφωνηθέν ποσό θα καταβληθεί σε 5 δόσεις. Η πρώτη των 81.500 ευρώ θα δοθεί αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί η αγορά του ακινήτου.

Ο Δήμος Λέσβου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποπληρώσει την οφειλή του πολύ νωρίτερα,καταβάλλοντας ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό μέσα στο 2017, ώστε να μην έχουμε την επιβάρυνση των προβλεπόμενων τόκων».

Αμέσως μετά την αγορά του κτιρίου, θα δρομολογηθεί άμεσα ο ευπρεπισμός και καθαρισμός του αρχοντικού, καθώς και η εκπόνηση της μελέτης για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης