Αντίο από Νίκο Κουρτζή στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου- Στην θέση του ο Άρης Σπερκος

Αποχαιρετά το Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου» Νίκος Κουρτζής, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρό του Γιώργο Ψάνη γνωστοποίησε την επιθυμία του να αποχωρήσει, χωρίς, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει απόλυτα τους λόγους για τους οποίους προχωρά σε αυτή την ενέργεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η απόφαση του Νίκου Κουρτζή, να παραιτηθεί από τη θέση του, δεν είναι πολιτική, αλλά αφορά κυρίως νέες επαγγελματικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει στην Αθήνα, γεγονός που τον αναγκάζει να μετακινηθεί στην πρωτεύουσα.

Στην επιστολή που απέστειλε, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στους είκοσι δύο σχεδόν μήνες της θητείας μου ως εκπροσώπου της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου» στον ανώτατο θεσμό της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, προσπάθησα να σταθώ όσο μπορούσα περισσότερο, αντάξιος της μεγάλης ευθύνης και τιμής που η θέση αυτή συνεπάγεται. Τιμής, η οποία πηγάζει από την εμπιστοσύνη των πολιτών που τίμησαν με την ψήφο τους την πραγματικά ακομμάτιστη και χωρίς εξαρτήσεις «Πρωτοβουλία».

Ευθύνης απέναντι στο σύνολο του Λεσβιακού λαού, τα δίκαια συμφέροντα του οποίου όσοι έχουμε επιλέξει να εμπλακούμε με τα κοινά, οφείλουμε να υπηρετούμε ανελλιπώς και χωρίς καμία έκπτωση, χωρίς κανέναν δισταγμό - ακόμα και με προσωπικό και παραταξιακό κόστος.
Το χρονικό αυτό διάστημα, αν και σύντομο, ήταν μεστό εμπειριών· άλλοτε ευχάριστων, άλλοτε δυσάρεστων. Συχνά τιμητικών για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, άλλες φορές όχι. Γνώρισα, αλληλεπίδρασα και συνεργάστηκα με άξιους ανθρώπους, κάποιους περισσότερο ιδεαλιστές και κάποιους πιο πραγματιστές. Αναθεώρησα προσωπικές απόψεις, άλλοτε προς το καλύτερο και άλλοτε προς το χειρότερο. Αποχωρώντας, προσπαθώ να προκρίνω μέσα μου τις καλές στιγμές, αλλά και να διδάσκομαι από τις κακές.

Κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών, όλοι κληθήκαμε να πάρουμε αποφάσεις και θέσεις για θέματα που πολλές φορές ξεπερνούσαν τις γνώσεις και την εμπειρία μας. Αυτές τις προκλήσεις η «Πρωτοβουλία» τις αντιμετώπισε προτάσσοντας σταθερά τη συλλογική σκέψη και δράση αντί της ατομικής, το «εμείς» αντί του «εγώ». Έρχονται, όμως, στιγμές στη ζωή του καθενός μας, όπου καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ δυο δρόμων που εκτείνονται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και παρά τις προθέσεις μας, δεν μπορούν να τέμνονται. Μια τέτοια επιλογή κλήθηκα να κάνω και εγώ. Μια επιλογή δύσκολη, που γίνεται ωστόσο, λίγο ευκολότερη, γνωρίζοντας ότι παραδίδω την εκπροσώπηση της «Πρωτοβουλίας» σε ιδιαίτερα άξια χέρια.

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους εσάς, τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς της Λέσβου, να συνεχίσετε με διαύγεια και αντοχή να εργάζεστε για το συλλογικό καλό της Λέσβου, παρά τα εμπόδια που θα στέκονται στο δρόμο σας. Το μέλλον του τόπου μας έχει απόλυτη ανάγκη την σύγχρονη και ορθολογική άσκηση πολιτικής».

Προς το παρόν ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου» δεν έχει συνεδριάσει για να αποφασίσει ποιος θα αντικαταστήσει τον επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, πρώτοι στη λίστα του Πρωτοδικείου είναι η Μαρία Τσουπή και ο Αριστείδης Σπέρκος. Η Μ. Τσουπή που προηγείται, δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει και ότι περιμένει να συνεδριάσει η παράταξη, ώστε να ληφθούν από κοινού οι αποφάσεις.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης