Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του έργου Εξωραϊσμού του Περιβάλλοντος Χώρου του Παραδοσιακού Μύλου Παραλίας Θερμής

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του έργου Εξωραϊσμού  του Περιβάλλοντος Χώρου του Παραδοσιακού Μύλου Παραλίας Θερμής, του Δήμου Λέσβου, τελικής δαπάνης 247.460,64 €, (με Φ.Π.Α.) με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (ΕΣΠΑ), ένα έργο που ξεκίνησε από τη Δημοτική Αρχή Δημήτρη Βουνάτσου και ολοκληρώθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή. 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε πλακόστρωση του χώρου, ηλεκτροφωτισμός,  δημιουργήθηκαν άξονες κίνησης πεζών, αμφιθεατρικός χώρος υπαίθριων παραστάσεων, πρασίνου,  χώρος εκθέσεων, χώρου σκακιού και σύγχρονη παιδική χαρά.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τον λόγο πήραν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Ποιότητας Ζωής και Εντεταλμένος για τη Δημοτική Ενότητα Θερμής, Νίκος Καρασάββας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρόπολης Θερμής, Νίκος Σάλτας.

Οι κ. Καρασάββας και Σάλτας, αφού αναφέρθηκαν στο ιστορικό του έργου και εξήραν τις προσπάθειες των συντελεστών του, τόνισαν ότι η ανάπλαση του χώρου γύρω από τον διατηρητέο Μύλο της Παραλίας Λουτροπόλεως Θερμής, αναβαθμίζει αισθητικά και αναδεικνύει την περιοχή, με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους τοπικούς συλλόγους για τη συνδρομή τους στην άρτια οργάνωση της τελετής των εγκαινίων. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη, ο χώρος να προστατευθεί, να διαφυλαχθεί και να αποφευχθούν φθορές.

Στη ομιλία του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν και συνέδραμαν για να γίνει πραγματικότητα το πολλαπλά ωφέλιμο αυτό έργο. Αποτελεί μια ακόμη σημαντική παρέμβαση του Δήμου Λέσβου, ένα έργο υποδομής ενταγμένο σε μια σειρά στοχευμένων δράσεων στην πόλη της Μυτιλήνης και στα χωριά του νησιού μας. Ειδικότερα, τόνισε ότι, η νέα μορφή του περιβάλλοντος χώρου του παραδοσιακού Μύλου στην παραλία Θερμής, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα για το νησί μας. Είναι ένας χώρος περιπάτου, συνάντησης και αναψυχής, που συμβάλει στην της τουριστική ανάπτυξης της Θερμής αλλά και ολόκληρης της Λέσβου. «Η ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου - επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γαληνός – καθιστά ακόμη πιο επιβεβλημένη την αξιοποίηση του επιβλητικού ιστορικού χώρου του ξενοδοχείου «Σάρλιτζα». Το έργο αυτό, πόθος πολλών γενεών, απαιτεί τη συστράτευση όλων των τοπικών δυνάμεων, για να μπορέσουμε, επιτέλους, να βάλουμε στην εγκατάλειψη και τη φθορά αυτού του υπέροχου μνημείου, που έχει βαλτώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας».

Χαιρετισμό απεύθυναν ο τ. Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρύσανθος Αργυρίου.

Η εκδήλωση του έργου Εξωραϊσμού  του Περιβάλλοντος Χώρου του Παραδοσιακού Μύλου Παραλίας Θερμής, του Δήμου Λέσβου, ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Τα φώτα απέναντι» την ορχήστρα του Γιώργου Σπετσιώτη, τα χορευτικά Συγκροτήματα Μόριας & Θερμής, το Μουσικό Εργαστήρι Νέων Θερμής και Zumba – Hip – Hop Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ τα κεράσματα έγιναν από τον Σύλλογο Γυναικών Θερμής «Η Θερμία Άρτεμις».

Τέλος, στον παραδοσιακό Μύλο, λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Καραπιπέρη, κεραμικής της Λίτσας Διαμαντίδου, κεριών της Σταυρούλας Καρδημητράκη, Ντεκουπάζ της Σταυρούλας Καμενή, παραδοσιακών στολών του Συλλόγου «Αγίου Γεωργίου» και Παλαιών Φωτογραφιών του Συλλόγου Γυναικών Θερμής.