«Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Γκάο Τζίσενγκ» στο Πολύκεντρο «Στέλιος Παυλής» στην ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ

 «Ο δρόμος μου είναι στρωμένος με αγκάθια και παγίδες. Είναι βαμμένος με το αίμα και τα δάκρυα αυτών που τον βάδισαν πριν από μένα...


Είναι για χάρη αυτής της χώρας που αποκαλούμε Κίνα που προχωράμε μέσα από βάσανα.

Το δικό μας μονοπάτι οδηγεί στη δόξα και την Δικαιοσύνη.» – Gao Zhisheng
Η αληθινή ιστορία του Γκάο Τζίσενγκ Προβολή της ταινίας «Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Γκάο Τζίσενγκ» Ο Γκάο Τζίσενγκ (Gao Zhisheng) είναι ένας διάσημος δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Κίνα και δύο φορές υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Στην πορεία της ζωής του και μέσα από τις διώξεις που υφίσταται, ανακαλύπτει την αξία της πίστης στον Θεό και βαφτίζεται Χριστιανός.

Γεννημένος σε απόλυτη φτώχεια, ο Γκάο Τζίσενγκ ξεπέρασε απίστευτα εμπόδια για να γίνει ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της Κίνας.

Αποκαλείται η «συνείδηση της Κίνας». Αλλά, στα μάτια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η επιθυμία του για δικαιοσύνη ξεπέρασε τα επιτρεπόμενα όρια. Αφότου μίλησε ανοιχτά για παραβιάσεις ταμπού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Γκάο Τζίσενγκ απήχθη και βασανίστηκε. Η γυναίκα και τα παιδιά του τέθηκαν επίσης υπό 24ωρη κράτηση από τη μυστική αστυνομία.

Έχοντας ένα δίλημμα που κόβει την καρδιά του στα δύο, ο Γκάο Τζίσενγκ καλείται να επιλέξει μεταξύ της άσβεστης επιθυμίας του για δικαιοσύνη και της αγάπης για την οικογένειά του.

Ποιο μονοπάτι θα πάρει; Και ποιο τίμημα θα πρέπει να πληρώσει; Μια ιστορία γενναιότητας, αγάπης και συνείδησης, το «Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Γκάο Τζίσενγκ» (Transcending Fear: The Story of Gao Zhisheng) είναι ένα ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσει κανείς, και ιδιαίτερα όποιος θέλει να κατανοήσει τις εντάσεις που κοχλάζουν κάτω από την επιφάνεια της σημερινής Κίνας ή να γνωρίσει έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της ελευθερίας του καιρού μας.

Η ταινία που προβλήθηκε επίσημα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στις 17 & 18 Μαρτίου 2015 συγκλόνισε το κοινό της Θεσσαλονίκης με το θέμα και τα αποκαλυπτικά στοιχεία της. * * * «Καταπληκτική ταινία!

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Wenjing (Wendy) Μα, σκηνοθέτιδα και παραγωγό της ταινίας.

Η κα. Ma έχει προσφέρει τεράστια υπηρεσία στον Gao και την οικογένειά του, στον κινεζικό λαό, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το κράτος δικαίου σε ολόκληρη την Κίνα!» Ντέιβιντ Κίλγκουρ, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Καναδά. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Λέσβου, Δημοτ. Διαμ. Πέτρας για την ευγενική χορηγία παραχώρησης του Πολύκεντρου «Στέλιος Παυλής».


Στο Πολύκεντρο «Στέλιος Παυλής» στην ΠΕΤΡΑ ΛΕΣΒΟΥ Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, ώρα 20:00 (Είσοδος ελεύθερη)