Έκθεση χειροτεχνημάτων από πρόσφυγες με τη στήριξη της ActionAid στην πλατεία Σαπφούς

Η ActionAid σας προσκαλεί στην υπαίθρια έκθεση χειροτεχνημάτων προσφύγων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου, από τις 6.00 μμ στην πλατεία Σαπφούς σε συνεργασία με την Caritas Ελλάς και την Ηλιαχτίδα. Η είσοδος είναι δωρεάν.


Τα αντικείμενα που θα εκτεθούν αποτελούν δείγμα όσων έχουν φτιάξει με μεράκι και πολλή αγάπη οι γυναίκες πρόσφυγες, οι οποίες συμμετέχουν σε ομάδες ενδυνάμωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων που συντονίζει η ActionAid. Πρόκειται για κεντήματα και πλεκτά με βελονάκι και βελόνες και κοσμήματα που είναι χρήσιμα για τις ίδιες και τις οικογένειές τους: τερλίκια, τσαντάκια, μπλούζες και κουβερτούλες μεταξύ άλλων.

Οι γυναίκες που τα δημιούργησαν έχουν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στις χώρες τους και στο ταξίδι προς την ασφάλεια στην Ελλάδα και μέσω των δραστηριοτήτων αυτών ξεπερνούν τα ψυχικά τους τραύματα και προσπαθούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουν.

Οι γυναίκες πρόσφυγες ελπίζουν τα δημιουργήματά τους να γίνουν μια γέφυρα επικοινωνίας με τους κατοίκους της Μυτιλήνης και γι αυτό ζήτησαν η έκθεση να γίνει σε κεντρικό σημείο της πόλης.

H ActionAid βρίσκεται στην Λέσβο, από το Σεπτέμβριο 2015. Σήμερα δουλεύει με τις πιο ευάλωτες ομάδες και κυρίως γυναίκες παρέχοντας πληροφορίες, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ανακούφιση και προστασία στις γυναίκες πρόσφυγες, μέσω του κέντρου ημέρας που λειτουργεί στο Καρά Τεπέ και των δραστηριοτήτων ενδυνάμωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων που συντονίζει στα κέντρα στη Μόρια, το Καρά Τεπέ και στο ξενοδοχείο Silver Bay, σε συνεργασία με την Caritas Hellas.