ΔΕΗ: Παράταση για τη ρύθμιση των 36 δόσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Παράταση για τη ρύθμιση των 36 δόσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου


Το Διοικητικό της Συμβούλιο, μετά την μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες της, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, για ένταξη στο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, αποφάσισε την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό.

Tο ευνοϊκό πρόγραμμα ρυθμίσεων τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου αρχικά για τέσσερις μήνες καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 31 Ιουλίου αλλά σήμερα παρατάθηκε για άλλους δύο. Το πρόγραμμα προβλέπει μηδενική προκαταβολή και καταβολή της πρώτης από τις 36 δόσεις με την έγκριση του διακανονισμού.

Με το σύστημα αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους περισσότεροι από 230.000 πελάτες με χρέος 680 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τέθηκε σε εφαρμογή έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές, η οποία ισχύει και για όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Πηγη enikonomia.gr