Ιερά Πανήγυρη Προφήτη Ηλία Σκαλοχωρίου #23-24 Ιουλίου

Το ετήσιο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία οργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Διοργάνωσης της Κοινότητας Σκαλοχωρίου, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου.


Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο στις 6 το απόγευμα με την παραλαβή της εικόνας και του ιερού λαβάρου από τον ιερέα της Ενορίας του χωριού. Στις 6:15 μ.μ. θα γίνει η συγκέντρωση και το καλωσόρισμα καβαλάρηδων από τα γύρω χωριά στην είσοδο του Σκαλοχωρίου.

Στις 6:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση από την είσοδο του χωριού, η παρέλαση των αλόγων συνοδεία «μουσικών οργάνων» και προσφορά αναμνηστικών από το Τοπικό Συμβούλιο στους καβαλάρηδες -προσκυνητές.

Στις 7:30 μ.μ. οι ιππείς και προσκυνητές θα ανέβουν στο γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και θα ακολουθήσει η ευλογία ιππέων και αλόγων από τον ιερέα της Ενορίας. Στις 8 θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός και στις 9:30 το βράδυ θα μοιραστεί το παραδοσιακό κισκέκ.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του χωριού στα καφενεία και διήμερο γλέντι με παραδοσιακή μουσική.