Γεραγώτικο Καλοκαίρι Πολιτισμού 2016- Πλούσιες εκδηλώσεις στην Γέρα Λέσβου

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, διοργανώνει εκδηλώσεις, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με τον τίτλο Γεραγώτικο Καλοκαίρι Πολιτισμού 2016.




Πολιτιστικά δρώμενα, επιστημονικές βραδιές, κινηματογραφικές προβολές, φυσιολατρικές εξορμήσεις, αφήγηση παραμυθιών, πανηγύρια με παραδοσιακούς χορούς, αθλητικές δράσεις και πολλές άλλες πολιτιστικές δράσεις συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα ελκυστικό για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον.

Σάς περιμένουμε, λοιπόν, όλους στη Γέρα, για να γευτούμε, όλοι μαζί, το «άρωμα» και τη «γεύση» ενός διαφορετικού καλοκαιριού!

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

Γεραγώτικο Καλοκαίρι Πολιτισμού 2016

Εκδηλώσεις Γεραγώτικου Καλοκαιριού της Τέχνης και του Πολιτισμού

Ιούλιος

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μουσικοχορευτική εκδήλωση, στο Πάρκο Παπάδου, για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας.
Συμμετέχει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας.
Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Βαρκάδα στην Πανσέληνο του Ιουλίου, με τίτλο «Θάλασσα λανθασμένη δεν γίνεται».
Αναχώρηση στις 21:00 από το Πέραμα, με την γκαζουλίνα του Στρατή, περίπλους του Κόλπου Γέρας, υπό τους ήχους μελοποιημένης ποίησης. Επιστροφή στο Πέραμα τα μεσάνυχτα. Τιμή συμμετοχής 5€.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ιερά Πανήγυρις Αγίας Μαγδαληνής στον Σκόπελο.
Συμμετέχει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας.
Ώρα έναρξης: 21:00.

Παρασκευή 22 έως Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Έκθεση Κεραμικής, στον Πλακάδο.
Το τμήμα της Κεραμικής του «Παγγεραγωτικού», παρουσιάζει τα έργα της φετινής χρονιάς.
Εργαστήρι Κεραμικής «Διά Πυρός», στον Πλακάδο.
Ώρες: 19:00-22:00

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

5ος «Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης», του Κόλπου Γέρας. Για μία ακόμη χρονιά, με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό στο Πέραμα, κολυμβητές κάθε ηλικίας διαπλέουν τον Κόλπο των Ελαιώνων, τιμώντας τη μνήμη των Μικρασιατών προγόνων μας.
Συνδιοργανωτές: «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιλήνης (Αθήνας), Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι».

Εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από την Κουντουρουδιά. Τους κολυμβητές θα μεταφέρουν δωρεάν οι γκαζουλίνες (βάρκες), που εκτελούν το δρομολόγιο Πέραμα-Κουντουρουδιά.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Ερμολάου (παραμονή), στον Παλαιόκηπο.
Συμμετέχει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας.
Ώρα έναρξης: 21:00.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ιερά Πανήγυρις Αγίου Παντελεήμονα, στο Πέραμα.

«Αφήγηση λαϊκών παραδοσιακών παραμυθιών». Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, διοργανώνουν αφήγηση λαϊκών, παραδοσιακών παραμυθιών, που απευθύνεται σε κάθε μικρό και μεγάλο από 2 έως 102 ετών(!) που αγαπά το διάβασμα, τη φαντασία και φυσικά το παραμύθι. Τη δράση επιμελούνται η κ. Μαριλίζ Διόλατζη και η κ. Μαρία Νάκκα.

Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

9η Ποδηλατάδα στη Γέρα. Η παλαιότερη και μαζικότερη ποδηλατοδρομία στο νησί μας, προσκαλεί, και φέτος, τους λάτρεις της άθλησης και των δύο τροχών να απολαύσουν μια όμορφη, ήπια διαδρομή, δίπλα στη θάλασσα και μέσα στον Γεραγώτικο ελαιώνα.
Αφετηρία έξω από το γήπεδο του Περάματος, στις 18:00 το απόγευμα (δηλ. συμμετοχής:17:00-18:00). Συμβολική τιμή 2€ με τη δήλωση συμμετοχής (συμπεριλαμβάνει καπελάκι και νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής).


Αύγουστος


Δευτέρα 1 έως Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Εβδομάδα Κινηματογράφου. Στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περάματος, η ομάδα του «Παγγεραγωτικού», «Σινεφίλοι», θα προβάλει τις ταινίες: Δευτέρα 1/8: Σινεμά ο Παράδεισος, Τρίτη 2/8: Grand Budapest Hotel, Τετάρτη 3/8: Ο Ροζ Πάνθηρας ξαναχτυπά, Πέμπτη 4/8: Το λιμάνι της Χάβρης, Παρασκευή 5/8: Τα παιδιά της χορωδίας, Σάββατο 6/8: Ο Άνθρωπος της Βροχής & Κυριακή 7/8: Τα πέτρινα χρόνια.

Ώρα έναρξης 21:30. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

“Rock Music Festival by the Sea” Μουσικό φεστιβάλ στην παραλία στο Τάρτι, με τη συμμετοχή νεανικών, λεσβιακών συγκροτημάτων.
Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

«Νέα Αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Γέρας». Εκδήλωση παρουσίασης των πρόσφατων ανασκαφικών ευρημάτων, που φωτίζουν το ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν της περιοχής. Με τη συμμετοχή των αρχαιολόγων της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λέσβου.
Αίθριο Μουσείου-Ελαιοτριβείου Βρανά, στον Παπάδο.
Ώρα έναρξης 20:30. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Παρουσίαση ημερολογίου (2017), του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλήνης (Αθήνας), με θέμα «Ξωκλήσια Κόλπου Γέρας», στον Πολυχώρο της Κοιν.Σ.Επ. Μοδούσα στο «Ντουραχάνι» (στη διασταύρωση από Παπάδο προς Πέραμα και Πλωμάρι).
Ώρα έναρξης 19:30. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016.

Εθελοντική Αιμοδοσία. Δημοτικό Σχολείο Περάματος. Από 16-00 έως 21:00. Μια κορυφαία πράξη αλληλεγγύης περιμένει Γεραγώτες και μη να αποδείξουν ότι ακόμη και στους χαλεπούς καιρούς της πολύμορφης κρίσης η ανθρωπιά και ο εθελοντισμός μπορούν και πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ετήσια Καλοκαιρινή χοροεσπερίδα του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας και της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ». Η καθιερωμένη, αγαπημένη μουσικοχορευτική συνάντηση, στο γέρμα του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με τη βράβευση των καλύτερων μαθητών των Λυκείων της Γέρας (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ),στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016.


Ταβέρνα «Αύλωνας». Ώρα έναρξης: 21:30. Τιμή πρόσκλησης 15€ (προπώληση 13€) (με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική). Για προσκλήσεις μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 6944 145 611.