Ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου σε 5 περιοχές της Λέσβου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου συνδημιουργεί από το φετινό Καλοκαίρι, με τις 5 προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις, με τοπικούς φορείς σε αντίστοιχες πόλεις της Λέσβου.



Μέσα από μια σχέση αλληλεπίδρασης με τα μουσεία, τους χώρους του πολιτισμού, τα μνημεία και τους ανθρώπους του νησιού, που διαρκώς αναπτύσσεται, στόχο έχει την διεθνή προβολή των συνεργαζομένων θεσμών και της Λέσβου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

     Πρόγραμμα προφεστιβαλικών εκδηλώσεων:

1.           Σε συνεργασία με το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» του Βαγγέλη Ευθυμίου.  Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Αγ. Παρασκευή, Παρασκευή 22 Ιουλίου, 8.30 μ.μ.
           
2.          Σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο Αγιάσου θα προβληθεί, επίσης, το ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» του Βαγγέλη Ευθυμίου. Αναγνωστήριο Αγιάσου, αίθουσα κινηματοθεάτρου, Παρασκευή 29 Ιουλίου, 8.30 μ.μ.

3.          Σε συνεργασία με την «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» θα δοθεί παιδικό ρεσιτάλ από τις πιανίστριες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην Λέσβο, στις 9 Αυγούστου, στην Μυτιλήνη
             
4.           Σε συνεργασία με το «Αρχιπέλαγος» στο Ελαιοτριβείο-Μουσείο «Βρανά» στον Παπάδο της Γέρας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις του Βαγγέλη Ευθυμίου και θα ακολουθήσει ρεσιτάλ πιάνου από τις καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ, τις διεθνούς φήμης πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν. Μουσείο «Βρανά», Πέμπτη 11 Αυγούστου, 8.30 μ.μ.

5.           Στο θερινό σινεμά του Μολύβου,  θα πραγματοποιηθεί μία μουσική έκπληξη (Molyvos Musical Moment). Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» και στην συνέχεια μία κινηματογραφική ταινία με θέμα την μουσική(για την ταινία θα υπάρχει εισιτήριο). Θερινός Κινηματογράφος Μολύβου «Αρίων», ημέρα Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ.


Γιατί η μουσική εμπνέει, η μουσική συνδέει, η μουσική ενώνει.

“Μεταμορφώσεις”  στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Προβολή στο πλαίσιο των προ-Φεστιβαλικών εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
Παρασκευή, 22.7, 8.30μ.μ.Αγία Παρασκευή

Είσοδος ελεύθερη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου συνδημιουργεί από το φετινό Καλοκαίρι, με τις 5 προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις, με τοπικούς φορείς σε αντίστοιχες πόλεις της Λέσβου.
Μέσα από μια σχέση αλληλεπίδρασης με τα μουσεία, τους χώρους του πολιτισμού, τα μνημεία και τους ανθρώπους του νησιού, που διαρκώς αναπτύσσεται, στόχο έχει την διεθνή προβολή των συνεργαζομένων θεσμών και της Λέσβου:

Σε συνεργασία με το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» του Βαγγέλη Ευθυμίου, την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

“Λέσβος... Αύγουστος 2015... ένα πιάνο με ουρά ανηφορίζει το στενό καλντερίμι για να φτάσει στο εντυπωσιακό βυζαντινό κάστρο στην κορυφή του χωριού. Ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες. Η ταινία ακολουθεί τα βήματα των καλλιτεχνών,διοργανωτών και εθελοντών του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Στον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου, το ελληνικό καλοκαίρι συνυπάρχει αρμονικά με την κλασική μουσική και κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσμο, προσφέρουν στους ακροατές αξέχαστες στιγμές. Μέσα από την μουσική ο τόπος, το κοινό και οι καλλιτέχνες βιώνουν την προσωπική τους μεταμόρφωση…”Η ταινία έχει ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις του κόσμου.
Το τρέηλερ του Ντοκυμαντέρ μπορείτε να το δείτε πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=-otlja0hBQc

Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου παρουσιάζει τη βιομηχανική φάση της ελαιουργίας στην Ελλάδα. Εστιάζει στις αλλαγές που επέφερε η εισαγωγή της μηχανικής κίνησης στη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου. Στεγάζεται στο χώρο του παλαιού κοινοτικού ελαιοτριβείου, η χρήση του οποίου παραχωρήθηκε στο ΠΙΟΠ από το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Στόχος του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου είναι να προβάλει τη βιομηχανική κληρονομιά στον τομέα της ελαιουργίας. Το συγκρότημα της Αγίας Παρασκευής αναδεικνύεται σε «μουσείο του εαυτού του», με αποκατάσταση των αρχιτεκτονικών και μηχανολογικών στοιχείων στην ιστορική τους μορφή. O σωζόμενος ιστορικός εξοπλισμός αναδεικνύεται υποδειγματικά, μέσω της «επιδεικτικής» λειτουργίας του και της πλαισίωσής του με ψηφιακές παραγωγές.


Το μουσείο ανήκει στο δίκτυο οκτώ (και σύντομα εννέα) Θεματικών Μουσείων στην ελληνική περιφέρεια που υλοποιήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και υποστηρίζει τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία, και την παραγωγική ιστορία, προωθώντας τη σύνδεση του πολιτισμού με το περιβάλλον.