Βίντεο με τις μοναδικές ομορφιές της Λέσβου απο το Visit Greece της ιστοσελίδας του ΕΟΤ

Μυτιλήνη, ένα νησί γεμάτο αξιοθέατα και υπέροχα μνημεία



Το Μουσείο Ελιάς παρουσιάζει τα βασικά στάδια παραγωγής ελιάς και παρασκευής του ελαιόλαδου μέσα από μηχανήματα του παρελθόντος αλλά και σύγχρονα.

Το Κάστρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και καταλαμβάνει έκταση περίπου 60 στρεμμάτων. Έχει δεχθεί οθωμανικές και βυζαντινές επεμβάσεις, ενώ διαθέτει έναν κεντρικό οχυρωματικό περίβολο και πέντε πύργους.

Η ιαματική πηγή Λουτρόπολης Θερμής απέχει 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης. Στην περιοχή υπάρχουν δύο αρχαίες θολωτές δεξαμενές.

Το Γενί Τζαμί βρίσκεται στην συνοικία Επάνω Σκάλα, εκεί όπου βρισκόταν κάποτε η τουρκική αγορά. Χτίστηκε τον 19ο αιώνα και θεωρείται το μεγαλύτερο και νεότερο ισλαμικό τέμενος της πόλης. Η Δημοτική Πινακοθήκη στεγάζεται σε τριώροφο αρχοντικό, το οποίο είναι χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Το Αρχαίο Θέατρο της Μυτιλήνης χτίστηκε στους Ελληνιστικούς χρόνους και ήρθε στο φως κατά τις ανασκαφές, που πραγματοποιήθηκαν την δεκαετία του ’50. Τότε ανακαλύφθηκε η κυκλική ορχήστρα και το κοίλο του θεάτρου, το οποίο σύμφωνα με τους υπολογισμούς χωρούσε 10.000 θεατές. Η ακουστική του θεωρείται ισάξια με του θεάτρου της Επιδαύρου.
Μουσεία

-Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο εκτίθενται κεραμικά και κοσμήματα από την Προϊστορική έως τη Ρωμαϊκή Εποχή.

-Το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Εκτίθενται χρυσοκέντητα άμφια, παλιά βιβλία και εκκλησιαστικά σκεύη.

- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και  Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους. Το πάρκο έχει συνολική έκταση 286 στρεμμάτα και δημιουργήθηκε πριν από περίπου 17 εκατομμύρια χρόνια. Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα σε παγκόσμια κλίμακα Μνημεία της Γεωλογικής μας Κληρονομιάς.

Περιλαμβάνει εκατοντάδες όρθιους και πεσμένους απολιθωμένους κορμούς κωνοφόρων και καρποφόρων δένδρων, ενώ διατηρούνται σε άριστη κατάσταση προφυλαγμένα μέσα στα ηφαιστειακά πετρώματα ρίζες, καρποί και φύλλα.

Tο video είναι από το Visit Greece της ιστοσελίδας του ΕΟΤ που προωθεί τον Ελληνικό τουρισμό.