Αναμορφώνεται το Πάρκο Καραπαναγιώτη- Μνημείο αλληλεγγύης από την Οργάνωση των παιδικών χωριών SOS

Δίχασε και προβλημάτισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, το θέμα της προσφοράς των Παιδικών Χωριών SOS για την αναμόρφωση του πάρκου Καραπαναγιώτη και τη δημιουργία μνημείου αλληλεγγύης.


Το ιστορικό της υπόθεσης σχετίζεται με την ανακοίνωση του δημάρχου πριν λίγο καιρό, ότι ο Δήμος Λέσβου θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός μνημείου αλληλεγγύης, που θ' αποτελέσει σήμα κατατεθέν της προσφοράς των πολιτών και των εθελοντών που δραστηριοποιήθηκαν στο νησί μας τους τελευταίους μήνες στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η Μ.Κ.Ο. των παιδικών χωριών SOS, αποφάσισε να προχωρήσει στην προσφορά προς το Δήμο Λέσβου της δημιουργίας του μνημείου αλληλεγγύης, αναμορφώνοντας αναπλάθοντας παράλληλα τον χώρο που θα τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η ίδια η Οργάνωση επέλεξε το Πάρκο Καραπαναγιώτη για το σκοπό αυτό.

«Η Οργάνωση των παιδικών χωριών SOS, αποφάσισε σε πρώτη φάση να διαθέσει ένα ποσό της τάξεως των 75 χιλιάδων ευρώ για την αναμόρφωση του πάρκου και την τοποθέτηση μνημείου αλληλεγγύης. Το μνημείο, μας το έχουν στείλει ήδη και είναι έργο του διεθνούς φήμης Μυτιληνιού καλλιτέχνη Γ. Ρουμελιώτη. Απεικονίζει τα χέρια δύο ανθρώπων, που ο ένας βοηθά και σώζει τον άλλον.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Η ανάπλαση του χώρου και οι εργασίες που θα γίνουν κυρίως αφορούν στην αποκατάσταση των φυτών και των δέντρων που έχουν καταστραφεί. Επιπλέον, θα γίνει τοποθέτηση τριών παιδικών χαρών, μία εξ αυτών για άτομα με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν φωτιστικά για τον ηλεκτροφωτισμό του πάρκου, που σήμερα είναι ιδιαίτερα σκοτεινό. Όλες οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες του δήμου, για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου. Το έργο θα γίνει με αυτεπιστασία του δήμου και τη συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας».


Πηγη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ