Συνάντηση Βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλη με το προεδρείο της ΟΛΣΑ

Με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) συναντήθηκε την Τετάρτη 1/02/2016 στην Αθήνα, ο βουλευτής Γιώργος Πάλλης.


Το προεδρείο παρουσίασε στον Γιώργο Πάλλη το έργο και το όραμα της Ομοσπονδίας που είναι η ανάδειξη της εικόνας και της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου όχι μόνο στους Λέσβιους που ζουν στην Αθήνα αλλά  συνολικά σε όσο το δυνατό περισσότερους κατοίκους της πρωτεύουσας.  

Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Νεκτάριος Βακάλης ενημέρωσε τον βουλευτή για την πορεία οικοδόμησης του «Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου ΜΙΛΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ» όπου έχει αποπερατωθεί ο σκελετός από μπετόν και τώρα η ΟΛΣΑ κινείται με συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες, για την εξεύρεση πόρων, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί, όσο το δυνατόν πιο σύντομα η οικοδόμηση του κτιρίου.

Παρουσίασε στο Γ. Πάλλη τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν οι οποίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες λόγω του ΕΝΦΙΑ και την ανάγκη ολοκλήρωσης της κατασκευής του μέσα στην επόμενη διετία (όπου λήγει η άδεια οικοδομής) και ζήτησε την συμβολή και τη στήριξη τόσο του ίδιου αλλά και της κυβέρνησης.

Ο Γ. Πάλλης αναγνωρίζοντας αυτή την προσπάθεια αλλά και την ανάγκη δημιουργίας σημείου αναφοράς της Λέσβου στην Αθήνα, είπε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα με κυβέρνηση, ΟΤΑ αλλά και διάφορους φορείς προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές λύσεις και συνέργειες. 

Παρουσίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που σήμερα υπάρχουν για το νησί μας ούτως ώστε η Λέσβος να μπει σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αναβαθμίζοντας τις υποδομές της και τελικά την ζωή των πολιτών.«Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και μίζερες λογικές»σημείωσε. 

Επίσης ενημέρωσε το προεδρείο αναφορικά με το κυβερνητικό έργο που αφορά άμεσα η έμμεσα την Λέσβο, ενώ εξέφρασε την επιθυμία η ομοσπονδία να συντελεί στην πληρέστερη ενημέρωση των Λεσβίων που δεν κατοικούν στο νησί. 


Τέλος, η Ομοσπονδία και ο βουλευτής δεσμεύτηκαν για την έναρξη μιας «νέας εποχής αμοιβαίας επικοινωνίας»  που θα αφορά τόσο την ενημέρωση για το κυβερνητικό έργο που αφορά το νησί, όσο και την τεκμηρίωση του βουλευτή στα διάφορα αιτήματα που αφορούν το νησί μας