Εκοιμηθη η επί σειρά ετών ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρσινιώτισσας στην Καλλονή

Εκοιμήθη το Σάββατο 25 Ιουνίου η καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρσινιώτισσας στην Καλλονή Γερόντισσα Ξενη


Η καθηγουμένη Γερόντισσα Ξενη υπήρξε επί σειρά ετών ηγούμενη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρσινιώτισσας


Την γερόντισσα Ξένη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρσινιώτισσας στην Καλλονή, χθες το απόγευμα συνόδευσε πλήθος κόσμου στην τελευταία της κατοικία.

Όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειαρχης Β.Α Θόδωρος Βαλσαμιδης μια ξεχωριστή πνευματική μορφή της εκκλησίας μας, η οποία από ηλικία 13 ετών αφιέρωσε τη ζωή της στο Θεό υπηρετώντας τη μοναχική ζωή με υποδειγματική ταπεινότητα και αυταπάρνηση, μακριά από καθετί κοσμικό και το 1969 ανέλαβε καθήκοντα Ηγουμένης. Η ευχή της, την οποία πάντα απλόχερα μας έδινε, ας μας συνοδεύει πάντα !!



Μονή της Παναγίας Μυρσινιώτισσας

Σε μικρή απόσταση από τη Μονή Λειμώνος βρίσκεται η γυναικεία Μονή της Παναγίας
Μυρσινιώτισσας, Βυζαντινή μονή η οποία ανασυστήθηκε, επίσης από τον άγιο Ιγνάτιο Αγαλλιανό, το 1523. Πέραν της μεγάλης του ιστορίας, το μοναστήρι προσφέρει στον επισκέπτη την παραδείσια γαλήνη του μοναχικού περιβάλλοντος και τον γεμάτη χρώματα ηρεμία της ανθόφυτης αυλής του.

Η Μονή Παναγίας Μυρσινιώτισσας Λειμώνος (Δημοτική Κοινότητα Καλλονής - Δημοτική Ενότητα ΚΑΛΛΟΝΗΣ), ανήκει στον δήμο ΛΕΣΒΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΕΣΒΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Μονή Παναγίας Μυρσινιωτίσσης Λειμώνος”. Έδρα του δήμου είναι η Μυτιλήνη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μονή Παναγίας Μυρσινιώτισσας Λειμώνος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλλονής, του πρώην Δήμου ΚΑΛΛΟΝΗΣ του Νομού ΛΕΣΒΟΥ.


Η Μονή Παναγίας Μυρσινιώτισσας Λειμώνος έχει υψόμετρο 79 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,2480787956 και γεωγραφικό μήκος 26,199128147. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Μονή Παναγίας Μυρσινιώτισσας Λειμώνος θα βρείτε εδώ.