ΤΕΛΟΣ και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Δημήτρης Ακριώτης από την Δημοτική Αρχή Γαληνού….

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΚΡΙΩΤΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Μια ακόμη ηχηρή παραίτηση, την τρίτη κατά σειρά από την ανάληψη των καθηκόντων του, έχει από χθες στο γραφείο του ο Σπύρος Γαληνός.

Ο Δημήτρης Ακριώτης παραιτήθηκε ή εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, από τον ίδιο τον Δήμαρχο, με τον οποίο οι σχέσεις τους είχαν διαταραχθεί σε πολλά επίπεδα το τελευταίο διάστημα.

Τη προηγούμενη Δευτέρα το μεσημέρι σε μία επεισοδιακή, έτσι όπως εξελίχθηκε, συνάντηση μεταξύ του δημάρχου, του προέδρου της ΔΕΥΑΛ αλλά και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της, ο κ. Ακριώτης υπέβαλλε την παραίτησή του και αφού προηγουμένως… λογόφερε έντονα με τον κ. Γαληνό. Με τη διαφωνία τους, εκτός από θέματα της δημοτικής αρχής, να έχει και κομματική χροιά…

Σε δήλωσή του στα “Νέα της Λέσβου”, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ τόνισε ότι παραμένει ως Δημοτικός Σύμβουλος, αν και ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν η παραίτησή του θα συνοδευτεί και από την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής, ενώ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα, θα κάνει γνωστούς ο ίδιος τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση

Προσωρινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αμπουλός, ο οποίος όμως δεν μπορεί έχοντας και την ευθύνη της αυτεπιστασίας του Δήμου, να αναλάβει εξολοκλήρου το «τιμόνι» της δημοτικής εταιρίας.


Πηη ''Τα ΝΕΑ της Λέσβου'' / Γράφει η Νιίνα Βερβέρη