Το είδαμε και αυτό: Χιλιομετρικό πλαφόν για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμόυ- Διακοπές εντός νησιού μόνο στο Σιγρι

Ακατανόητη και παράλογη η απόφαση να τεθεί χιλιομετρικό πλαφόν για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμό.


Όπως σημειώνει το lesvosnews.net αποτέλεσμα ένας μόνιμος κάτοικος της Λέσβου πχ της Μυτιλήνης να μην μπορεί να επωφεληθεί και να κάνει διακοπές στο νησί του... πρέπει να επιλέξει άλλο νησί ή να πάει σε απόσταση πάνω από 80 χιλιόμετρα... δηλαδή μόνο στο Σίγρι μπορεί να πάει με τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού!

Παρέμβαση από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κα ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ


Κυρία Υπουργέ,

 Με αφορμή την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα: «Επιδότηση διακοπών εργαζομένων…. κλπ» και τη σχετική δημοσιοποιηθείσα τροποποίηση, παρακαλούμε για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση για  άρση  της ελάχιστης  χιλιομετρικής απόστασης των 80 χλμ, μεταξύ του τουριστικού καταλύματος που θα επιλέξει ο κάθε ωφελούμενος και στον τόπο κατοικίας του (ή έστω τη μείωσή της στα 10 χλμ) τουλάχιστον για τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που πέραν όλων των άλλων επλήγησαν απ’ το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό πρόβλημα (με περίπου 9.500 άτομα σήμερα στα hot spot τους) προκειμένου οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι οι οικογένειές τους που αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν  στα υψηλά αεροπορικά κι ακτοπλοϊκά ναύλα, να μπορούν να κάνουν διακοπές μέσα στο νησί τους, εξισορροπώντας σ’ ένα βαθμό την πρωτόγνωρη εξαιρετικά μεγάλη πτώση των αφίξεων απ’ το εξωτερικό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΝΤΩΝΊΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΠΕΡ.
ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ