Σε άμεση εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Μυτιλήνης- Συνάντηση της Δ.Κ με την Τροχαία

Συνάντηση της Δ.Κ Μυτιλήνης με την Τροχαία


Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες λήψης των τελικών αποφάσεων από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της οποίας προϊσταται ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας, γύρω από τα θέματα των πεζοδρομήσεων της οδού Κομνηνάκη, του Πάρκου Χατζηδήμου και των μικρών οδών στα Λαδάδικα (Σάμου, Αιγαίου, Αγ. Ευστρατίου, Λήμνου και Θάσου), όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν λίγες ημέρες από τη Δ/Κ Μυτιλήνης.

Κατόπιν τούτου, πραγματοποιήθηκαν δύο προγραμματισμένες συσκέψεις μεταξύ μελών του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης και των ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης – Τροχαίας, για τον καλύτερο συντονισμό των κυκλοφοριακών θεμάτων στο κέντρο της πόλης, κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο.
Στις συσκέψεις παρευρέθηκαν εκ μέρους της Δ/Κ Μυτιλήνης ο Πρόεδρος Πάνος Πίτσιος, τα μέλη Συμβουλίου Γιάννης Τσεκούρας, Μαρία Χρήστου και Δέσποινα Τζανή και ο Γραμματέας Γιώργος Καρίνος, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Διευθυντής κ. Ανδρέας Στεφάνου και εκ μέρους της Τροχαίας ο Διοικητής Κωνσταντίνος Ντούμας.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να υπάρξει ειδική μέριμνα και συμβολή από τα Όργανα της Τροχαίας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων από τους οδηγούς (δημότες και επισκέπτες), ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εντατικοποίηση αστυνόμευσης της Ερμού.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος για τη βελτιστοποίηση της αστυνόμευσης με πεζές περιπολίες κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, σε όλους τους πεζοδρόμους του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή τους λειτουργία και να χρησιμοποιούνται άνετα από τους πεζούς, για μια πιο ανθρώπινη, φιλόξενη και χωρίς οχλήσεις πόλη.  

Ο Πρόεδρος Μυτιλήνης,                                              Ο Γραμματέας του Συμβουλίου
  


   Πάνος Μιχ. Πίτσιος                                                               Γιώργος Καρίνος