Οι όμορφες παραλίες της Γέρας Λέσβου… με φόντο τον Κόλπο….(ΦΩΤΟ)





Ο κόλπος Γέρας αποτελεί έναν απείρου κάλλους κόλπο με δαντελωτές παραλίες αλλά και μικρούς όρμους, που υπάρχουν τόσο μέσα στον κόλπο όσο και στην πλευρά που βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος.




H ομορφότερη και πιο αξιοποιημένη απ’ όλες είναι το Tάρτι, το οποίο διαθέτει πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά και βρίσκεται στους πρόποδες ενός καταπράσινου λόφου. Kάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες, που εκτός των άλλων απολαμβάνουν και τα φρέσκα ψάρια, που σερβίρονται άφθονα στις γραφικές ψαροταβέρνες.







Η παραλία της Γέρας βρίσκεται 12 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης στον κόλπο της Γέρας. Χαρακτηριστικό της είναι τα πολλά πεύκα στην ακτή και τα κρυστάλλινα νερά της. Στη γύρω περιοχή μπορείτε να βρείτε αρκετές ταβέρνες και καταλύματα καθώς και τις ιαματικές πηγές.




Άλλη μία μικρή αλλά όμορφη παραλία που θα συναντήσετε είναι η Τσίλια, μια γραφική παραλία για ευχάριστο κολύμπι και ψάρεμα. Είναι ένας ιδιαίτερα όμορφος και καλά προστατευμένος κολπίσκος με καταγάλανα νερά, όπου το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και τα ερείπια από ένα παλιό ελαιοτριβείο που κάηκε ακριβώς δίπλα στην ακτή δίνουν τη δικιά τους σφραγίδα στη μοναδικότητα του τοπίου.





Μαγευτικοί είναι επίσης οι ήσυχοι όρμοι Λιγονάρι, Tσάφι, Φαρά και Γιαλιώτισσα, που αποτελούν παράδεισο για τους σκαφάτους αλλά και για όσους θέλουν απλώς να απολαύσουν την ηρεμία του τοπίου.







Πηγή lesvosgreece.gr