Πετρέλαιο βάζει η ΥΠΕ στα ασθενοφόρα της Καλλονής

Με 4.000 ευρώ πετρέλαιο προμηθεύει η 2η ΥΠΕ τα ασθενοφόρα του ΚΥ Καλλονής, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε χθες η αναπληρώτρια διοικήτρια.



Τα ασθενοφόρα στα κέντρα υγείας ξεμένουν εδώ και καιρό από καύσιμα αφού η 2η ΥΠΕ δεν πληρώνει στην ώρα της τους πρατηριούχους και οι γιατροί αλλά και οι τοπικοί φορείς έχουν αναδείξει πολλές φορές το θέμα και τον κίνδυνο που η κατάσταση εγκυμονεί. Οι φόβοι αυτοί επιβεβαιώθηκαν  μόλις πριν από λίγες ημέρες όταν σε τροχαίο ατύχημα πάνω από την Καλλονή στη Μονή Λειμώνος, τα ασθενοφόρα του ΚΥ Καλλονής δεν είχαν καύσιμα να κινηθούν με αποτέλεσμα ασθενοφόρο από την Άντισσα να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Χθες η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων υπέγραψε απόφαση για τη σύναψη σύμβασης με πρατηριούχο της περιοχής για 2.400 λίτρα πετρέλαιο συνολικού κόστους μέχρι 4.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ιδιώτης στην Καλλονή πλήρωσε από την τσέπη του για να γεμίσουν προς το παρόν ρεζερβουάρ των ασθενοφόρων.

Και στα άλλα ΚΥ όμως υπάρχει πρόβλημα. Στην Άντισσα προχθές έληξε η σύμβαση του πρατηριούχου , ο οποίος όμως είναι απλήρωτος από την έναρξη της σύμβασης εδώ και 8 μήνες.  Στον πρατηριούχο, οφείλονται 1800 ευρώ , αντιλαμβανόμενος ωστόσο την κρισιμότητα της κατάστασης δέχθηκε να συνάψει νέα σύμβαση και την επόμενη εβδομάδα η 2η ΥΠΕ θα του καταθέσει 200! ευρώ από τα οφειλόμενα.

Η απόφαση:

Η Διοικήτρια της 2ης  ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την προμήθεια  1800 λίτρων αμόλυβδης  βενζίνης για το  ασθενοφόρο με αριθμό
KHI 6714 και 600 λίτρων πετρελαίου κίνησης για το  ασθενοφόρο  με αριθμό ΚΗΙ  6781
για την κάλυψη των αναγκών  του Κ.Υ.  Καλλονής Λέσβου, μέχρι εξαντλήσεως
των ανωτέρω ποσοτήτων και όχι πέραν  του ποσού των 4.000€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.,

από  το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ» σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική προσφορά.

Την ανάληψη, διάθεση και δέσμευση της απαιτούμενης πιθανής δαπάνης σε βάρος του ΚΑΕ
του προϋπολογισμού της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Η  ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ α.α
ΤΣΙΑΠΑΡΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μυρσίνη Τζινέλλη