Μαθητές του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης προσέφεραν είδη αρτοποιίας και γλυκά σε πρόσφυγες

Μαθητές του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης προσέφεραν είδη αρτοποιίας και γλυκά σε πρόσφυγες


Τις ευχαριστίες της προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της ειδικότητας Αρτοποιΐας – Ζαχαροπλαστικής, εκφράζει η διοίκηση του ΟΑΕΔ, όπως επίσης προς το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους Διευθυντές των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, Λαμίας, Καλαμακίου Αττικής, Μυτιλήνης και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, διότι προσέφεραν απλόχερα είδη αρτοποιίας και γλυκά σε πρόσφυγες.

«Απέδειξαν με την ευαισθητοποίησή τους και με την ενεργό συμμετοχή τους, το πνεύμα αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση.

Σε διάστημα 6 εβδομάδων κατά το δίμηνο Απρίλιος – Μάιος 2016 διανεμήθηκαν σε προσφυγικές δομές με τη συνεργασία διαφόρων φορέων (Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, ΜΚΟ και Ένοπλες Δυνάμεις) συνολικά 3.190 κιλά προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής(1.980 κιλά άρτου και 1.210 κιλά διάφορων αρτοσκευασμάτων), τα οποία παρήχθησαν από τις ΕΠΑΣ.

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2016 – 2017 το πρόγραμμα παραγωγής αρτοσκευασμάτων για τις προσφυγικές δομές, θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή ακόμα περισσοτέρων Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ.