Στις ταράτσες οι κάτοικοι της Καλλιθέας Μυτιλήνης για κεραία τηλεφωνικής εταιρείας

Νέα αναστάτωση επικράτησε προχθές το πρωί στην οδό Στρ. Παρασκευαΐδη, στις εργατικές κατοικίες της Καλλιθέας, αφού η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, προσπάθησε εκ νέου να προχωρήσει σε εργασίες τοποθέτησης κεραίας, στην ταράτσα του οικοδομικού συγκροτήματος στην περιοχή.


Όπως ανέφερε ο «Δημοκράτης» σε ρεπορτάζ, οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν έντονα στην προοπτική της τοποθέτησης της κεραίας και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη από το 2012, προκειμένου να εμποδίσουν την τοποθέτησή της.

Ήδη από την Κυριακή, επικρατεί μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή, με στελέχη και τεχνικούς της εταιρείας να πηγαινοέρχονται προσπαθώντας να προχωρήσουν τη διαδικασία της τοποθέτησης.

Προχθές, κλήθηκε εκ νέου η αστυνομία και τόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας με το δικηγόρο τους, όσο και οι περίοικοι, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο συνήγορος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Τ. Χατζηγιάννης, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν από το 2012 όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι άδειες, ώστε η εταιρεία να προχωρήσει στην τοποθέτηση της κεραίας.

«Η εταιρεία φρόντισε εγκαίρως να εξασφαλίσει τις εγκρίσεις που απαιτεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και να πάρει την απαιτούμενη άδεια. Μίσθωσε την ταράτσα ενός σπιτιού από ιδιώτη στην περιοχή της Καλλιθέας, όμως συνάντησε τις σθεναρές αντιδράσεις των κατοίκων. Η διαδικασία πάγωσε μετά την απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα, η εταιρεία δικαιώθηκε μετά την εκδίκαση της Αγωγής, η οποία απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατοίκων και άνοιξε το δρόμο για την τοποθέτηση της κεραίας.

Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩ

Στο Αστυνομικό Τμήμα, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, επικοινώνησε με έναν προς έναν τους φορείς από τους οποίους έπρεπε να πάρει άδεια η εταιρεία και αυτοί διαβεβαίωσαν ότι όλα είναι τακτοποιημένα. Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς, ότι στο φάκελο πρέπει να περιληφθεί και έγκριση εγκατάστασης από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία), αυτό δεν ισχύει, αφού το καθεστώς έχει αλλάξει και πλέον η μόνη άδεια που απαιτείται είναι από τη Διεύθυνση ΥΠΕΧΩΔΕ.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης