Βραβεία για Λεσβιακά προϊόντα στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων και Ποτών

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων και ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.


Ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών θα στείλουν τα αντιπροσωπευτικά δείγματα τους για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων και Ποτών TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2016, οι οποίοι διεξαχθήκαν 28 και 29 Μαϊου στην Αθήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο βραβείο ανώτερης γεύσης (Taste Olymp Award), αλλά και στο βραβείο καλύτερης συσκευασίας (Design Olymp Award) είχαν όλα τα επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Μπορούσαν να συμμετάσχουν γαλακτοκομικά, μέλι, ζυμαρικά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, ελιές, τσάι, κρασί, τσίπουρο, οινοπνευματώδη, βιολογικά, προϊόντα κρέατος, ψαρικά, μπαχαρικά …..όλα τα τρόφιμα και τα ποτά.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις εταιρίες και σε τα προϊόντα του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα για την συμμετοχή τους.

Όλα τα προϊόντα αξιολογήθηκαν από σοβαρούς επαγγελματίες, επιστήμονες, γευσιγνώστες, αρχιμάγειρες. Επίσης για τον δεύτερο διαγωνισμό της συσκευασίας συμμετείχαν σαν κριτές έμπειροι και καταξιωμένοι γραφίστες-graphic designers. Με τελικό αποτέλεσμα: Πλατινένιο Βραβείο (5), Χρυσό Βραβείο (18) , Αργυρό Βραβείο (61) και Χάλκινο Βραβείο (52).

Τα Λεσβιακά προϊόντα απέσπασαν παρά πολλά θετικά σχόλια ενώ πήραν και μεγάλα βραβεία στην κατηγορία TASTE OLYMP AWARDS.

Μάλιστα η Μυτιληνιά Γή-λιαστή ντομάτα του Αγιασωτέλη Δημήτρη με έδρα την Παγανη Μυτιλήνης κατατάχθηκε ανάμεσα στα top 20 προϊόντα στην κατηγορία TASTE OLYMP AWARDS.

Αναλυτικά τα βραβεία των Λεσβιακών προϊόντων στην κατηγορία TASTE OLYMP AWARDS

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Αγιασωτέλης Δημήτρης
Μυτιληνιά Γή-λιαστή ντομάτα
Λιαστή ντομάτα

ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ραφτέλη Πρωτούλη Μ. & Σια ΕΕ
Aegean gold
Ελαιόλαδο

TOP 20 ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αγιασωτέλης Δημήτρης
Μυτιληνιά Γή-λιαστή ντομάτα
Λιαστή ντομάτα


Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα εδώ:

και εδώ: