Σε λίγο καιρό έτοιμο το πρώτο «Αγροτικό Μουσείο Λέσβου» (φωτο, βίντεο)

Τις πόρτες του για το δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου άνοιξε το Αγροτικό Μουσείο Λέσβου, το οποίο υποδέχθηκε για πρώτη φορά κοινό, για τα υπέροχα εκθέματα του.


Το δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου με πάνω απο 200 άτομα παρευρέθηκε στο Αγροτικό Μουσείο Λέσβου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά.

Στο τέλος της ξενάγησης τα παιδιά κεράστηκαν απο τους υπεύθυνους του μουσείου.

Το Αγροτικό μουσείο το οποίο είναι Δημιούργημα του Στρατή Μουφλουζέλλη και της "Αγροτικής Στέγης" δημιουργείται εδώ και πολύ καιρό, με πολύ κόπο. Μηχανήματα απ'όλη τη Λέσβο που ήταν παρατημένα και σκούριαζαν στην πάροδο του χρόνου, συγκεντρώθηκαν, με πολύ κόπο συντηρήθηκαν και είναι σαν καινούργα!

Το 90% μάλιστα εξ'αυτών είναι σε θέση να λειτουργήσουν!

Στο Αγροτικό Μουσείο μπορεί κανείς να βρει ότι βάλει ο νους του. Απο μηχανές ποτιστικές, μέχρι γεννήτριες, τρακτέρ, μηχανήματα επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων, αγροτικά εργαλεία και άλλα δεκάδες είδη.

Ο χώρος ακόμη δημιουργείται και διαμορφώνεται, με την συγκομιδή μηχανημάτων να συνεχίζεται. Στις τεράστιες αποθήκες μάλιστα του χώρου, υπάρχουν δεκάδες μηχανήματα τα οποία συντηρούνται για να πάρουν θέση στον εκθεσιακό χώρο.

Πραγματικά όλα τα υπάρχοντα σε συναρπάζουν ταξιδεύοντας σε, σε μια άλλη εποχή.
Όταν ολοκληρωθεί 100% θα είναι "στολίδι" για την περιοχή μας.



Απολαύστε μερικές φωτογραφίες απο τα δεκάδες είδη και ένα μικρό βίντεο, μέρος της ξενάγησης προς τα παιδιά.


















Πηγή ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ kalloninews.gr