Συλλήψεις μεταναστών σε αεροδρόμιο και λιμάνι Μυτιλήνης με πλαστές ταυτότητες και έγγραφα

Συλλήψεις μεταναστών


Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου,  ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Το Σάββατο (25-06-2016) το απόγευμα, συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου,  ψευδή ανωμοτί κατάθεση, καθώς και  παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός δήλωσε ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας διαβατήριο ινδικών Αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε άλλο άτομο.

Το διαβατήριο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.


Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, βρέθηκε στην κατοχή του μια πλαστή ταυτότητα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


Στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. 

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, βρέθηκε στην κατοχή του ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού. 


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.