247 φιάλες αίματος στην τριήμερη εθελοντική Αιμοδοσία στο επιμελητήριο Λέσβου-Με επιτυχία η τιμητική εκδήλωση στην Μαρίνα

<<Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – πλήθος αιμοδοτών στην Εθελοντική Αιμοδοσία μας για να τιμήσουν την προσφορά ζωής συμβάλλοντας στην διάσωση ζωής των συνανθρώπων μας>>.


Δύσκολα μπορεί να βρει κανένας τις κατάλληλες λέξεις με τις οποίες θα μπορούσε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους ( 301 ) συμπολίτες μας, το εκλεκτό αυτό κομμάτι ανθρώπων, απ΄όλο το φάσμα της κοινωνίας μας, στο οποίο με σεβασμό υποκλινόμαστε για το μεγαλείο της ψυχής τους, που ήρθαν να αιμοδοτήσουν στην δεύτερη αιμοδοσία μας του 2016 (14-15-16 Ιουνίου) μόνο συγχαρητήρια τους αξίζουν!...

Αναλυτικά στο χώρο του πρώτου ορόφου του Επιμελητηρίου συγκεντρώθηκαν ( 247 ) μονάδες αίματος, απ΄τις οποίες ( 22 ) προσφέρθηκαν από νέους αιμοδότες και ( 54 ) κόπηκαν παρά την θέλησή τους, αν και το επιθυμούσαν πολύ. Σ΄αυτές πρέπει να προσμετρηθούν και άλλες 20 φιάλες που δόθηκαν στο Νοσοκομείο, κατόπιν ειδοποιήσεώς μας, μεταξύ πρώτης και δεύτερης αιμοδοσίας του 2016 για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ( 61 ) δότες μυελού των οστών που έδωσαν δείγμα σάλιου για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά το Επιμελητήριο Λέσβου που μας φιλοξένησε στον πρώτο όροφο για να διεξαχθεί ομαλά η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ευχαριστίες και συγχαρητήρια σ΄όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, απευθύνοντας τους παράλληλα τις καλύτερες ευχές μας για καλό καλοκαίρι.
          
Το  Δ.Σ του Συλλόγου

Γιορτή της εθελοντικής Αιμοδοσίας στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου 11ης Ιουνίου.

   
Τιμήθηκαν 130 εθελοντές με επαίνους του Συλλόγου, δώρα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου και του Επιμελητηρίου Λέσβου και Μετάλλια του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
   Χρυσά σε όσους πρόσφεραν αίμα πάνω από 50 φορές, αργυρά σε όσους πρόσφεραν από 25 έως 50 φορές και χάλκινα σε όσους πρόσφεραν από 20-25 φορές.

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες των συνδιοργανοτών :Μ. Ζερβού Προέδρου του Συλλόγου για τα 20 χρόνια προσφοράς των Εθελοντών Αιμοδοτών, της Αντιδημάρχου Αναστασίας Αντωνέλλη και της Διοικήτριας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Χ. Ματσούκα, που μετέφερε και τον Χαιρετισμό του Κ. Υπουργού Υγείας. Ακολούθησε η ομιλία της Γιατρού του Σταθμού Αιμοδοσίας Κυρίας Έφης Τσιρώνη.

   Ακολούθησαν χαιρετισμοί με έκκληση για ένταξη πολλών νέων εθελοντών από τον Πάτερ Σταύρο εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μυτιλήνη, τους Αντιπεριφεριάρχες κ. Γώμου, Πρωτογεράκη Καλλιόπης και Αργυρίου Χρύσανθου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Κυρία Ζερβού Άννας, του Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης  κ. Α. Καλάργαλη, του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιου Εγγλέζου, της Εκπροσώπου της ΠΟΣΕΑ κυρία Ροδανάκι Δέσποινας, της Προέδρου του Συλλόγου θαλασσαιμικών κ. Μ Πετρά και της Εκπροσώπου του ΠΑΣΠΑΜΑ κ. Μ.Μπάκα.

   Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έστειλαν οι βουλευτές Γ.Πάλλης, Χ.Αθανασίου και η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου.

Ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις των 130 εθελοντών, από τους προαναφερόμενους εκπροσώπους αρχών και φορέων καθώς και από τους Παριστάμενους : Υποστράτηγο ΑΔΤΕ κ. Α. Πάτμιο, Μ. Χατζηγιάννη  Διευθυντή ΠΕΔΥ και Μ. Καπιωτά Διευθυντής Μέσης  Εκπαίδευσης.

Τους συμμετέχοντες Εθελοντές ενθουσίασε η Θαυμάσια Συναυλία του Συγκροτήματος efapax που το αποτελούν οι διαλεχτοί ερασιτέχνες Μουσικοί : Αλγιαννάκη Νίκο, Βασιλείου Κατερίνα, Ευθυμιάδη Σίμο, Κάντζο Αντώνη, Στεφανοπούλου Ειρήνη, Χαρέλλη Μαριάνθη,
Χιώτη Αντώνη.

     Όλοι οι συμμετέχοντες, υιοθετούν την Έκκληση της ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που συνυπογράφουν 23 εκπρόσωποι αρχών και Φορέων για Προσέλκυση πολλών νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.  
            

         Το  Δ.Σ του Συλλόγου