Εως 10 κιλά τοπικά προϊόντα της Λέσβου παίρνουν μαζί τους τουρίστες με την Thomas Cook Airlines

Η εταιρεία Thomas Cook Airlines, που εκτελεί πτήσεις για τα ταξιδιωτικά γραφεία Spies και Ving, επιτρέπει στους επιβάτες τους να έχουν μαζί τους δωρεάν 10 κιλά επιπλέον αποσκευές από τις διακοπές τους στο νησί, με την προϋπόθεση, όμως, το υπέρβαρο να καλύπτεται από τοπικά προϊόντα της Λέσβου.


«Θέτουμε μόνο έναν όρο: το επιπλέον βάρος πρέπει να αποτελείται από προϊόντα που αποκλειστικά παρασκευάστηκαν κι αγοράστηκαν στη Λέσβο. Μπορεί να είναι π.χ. ελαιόλαδο, ούζο, τυριά και τοπικά παραγόμενα είδη ένδυσης. Έτσι, οι τουρίστες μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας του νησιού. Μια μικρή συνεισφορά, που ελπίζουμε να εξαπλωθεί και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν επισκέπτες στο νησί, όπου πετάμε για περισσότερα από 20 χρόνια» λέει ο Torben Andersen, διευθυντής επικοινωνίας της Spies και της Thomas Cook Airlines.

Γι' αυτό οι  ντόπιοι καταστηματάρχες, δεν θα πρέπει να ξεχνάν να υπενθυμίζουν στους Δανούς τουρίστες που μπαίνουν  στο κατάστημά τους, ότι μπορούν πλέον ελεύθερα να μεταφέρουν στη χώρα τους λεσβιακά αγαθά».

Επίσης και από τη Δανία, η Spies και η αεροπορική εταιρεία έχουν επιτρέψει στους πελάτες τους να έχουν δωρεάν υπέρβαρο. Πρόκειται για 20 κιλά ανά κράτηση. «Το υπέρβαρο πρέπει να απαρτίζεται από είδη που μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσουν τις οικογένειες της Λέσβου, που πλήττονται από την τουριστική κρίση. Συνεργαζόμα­στε με την τοπική εκκλησία για την περαιτέρω διανομή», λέει ο Torben Andersen.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης