Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου σήμερα για μια μοναδική συναυλία οι STRING DEMONS

String Demons: Οι Δαίμονες των Εγχόρδων

Τους δαίμονες τους έχουμε ταυτίσει με το πνεύμα του κακού. Δικαίως. Υπάρχουν όμως και άλλου τύπου δαίμονες. Καλοί, δημιουργικοί, παίζουν μουσική και μας κάνουν να περνάμε όμορφα. Οπως για παράδειγμα οι String Demons (Δαίμονες των Εγχόρδων) οι οποίοι άρχισαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους από το 2014, έχουν εμφανισθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν συνεργαστεί με τη Βασιλική Καρακώστα και έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ (σ.σ.: String Demons).

Ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστρια Λυδία Μπουντούνη έχουν ασχοληθεί με όλα τα στυλ της μουσικής, αφού το πρόγραμμά τους, εκτός από δικά τους έργα (Ποντιακό Καζίνο, Πειρατικό, Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού, Ο Αθάνατος κ.ά.), περιλαμβάνει δικές τους διασκευές που ξεκινούν από τον Bach, τον Vivaldi, τον Χατζιδάκι και φτάνουν στους Iron Maiden, στους Queen, στον Βαμβακάρη, στον Τσιτσάνη.

Σήμερα στα πλαίσια του 2016 EUROPEAN MUSEUM ACADEMY CONFERENCE AND AWARDS CEREMONY στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας  θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τους String Demons



**Σημείωση η συναυλία είναι μόνο για τα μέλη του συνεδρίου


2016 EUROPEAN MUSEUM ACADEMY CONFERENCE AND AWARDS CEREMONY

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνδιοργανώνει στη Λέσβο από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, με τον έγκριτο φορέα European Museum Academy (ΕΜΑ) την επιστημονική συνάντηση «2016 European Museum Academy Conference and Awards Ceremony». Στο πλαίσιο της συνάντησης, θα διοργανωθεί ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη με θέμα «Οι πολλαπλές αποχρώσεις των μουσείων» (γλώσσα εργασιών η αγγλική), ενώ οι τελετές απονομής των βραβείων Luigi Micheletti (για καινοτόμα μουσεία) και Heritage in Motion (για εφαρμογές νέων τεχνολογιών στον χώρο του πολιτισμού) θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (Αγία Παρασκευή), το οποίο ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ.

Στήριξη της Λέσβου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιλογή του συγκεκριμένου μουσείου ανάμεσα στα επτά του Δικτύου ΠΙΟΠ δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί έμπρακτη στήριξη της Λέσβου και των κατοίκων της, καθώς καταδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο του πολιτισμού σε περιόδους κρίσης. Εξάλλου, το Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής μουσειακής κοινότητας, είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουν οι σύνεδροι τη Λέσβο, τα μουσεία και την ιστορία της.

Το πρόγραμμα

Το πλήρες πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:


Παρασκευή 20 Μαΐου

Πρωί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

9.00: Εγγραφές.

9.30 -12.00.

Χαιρετισμοί. Παρουσίαση των υποψηφίων για τα βραβεία EMA-Micheletti (Pecha Kucha session).
12.00 – 13.00: Διάλειμμα/Δικτύωση.

13.00-15.30 Σεμινάριο «Οι πολλαπλές αποχρώσεις των μουσείων».

Συντονισμός: Wim van der Weiden, Chairman of the European Museum Academy.
Αλεξάνδρα  Μπούνια (Πρόεδρος ελληνικού τμήματος Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ΙCOM)/ Καθηγήτρια τμ. Πολιτισμικής Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου) “Museums and cultural landscapes”.
Νικόλαος Ζούρος (Καθηγητής τμ. Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου) “The cultural landscape of Lesvos”.
Μαριλένα Αλιβιζάτου (Honorary Research Associate, UCL, Institute of Archaeology) “Museums and intangible cultural heritage”.
Massimo Negri (EMA director) “The public quality of Museums”.
Σταυρούλα Φωτοπούλου (Διευθύντρια Δ/νσης Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) “The protection of tangible and intangible cultural heritage in times of crisis”.
Βράδυ στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

19.30-21.00 Τελετή απονομής βραβείων Heritage in Motion.

21:30 Συναυλία String Demons

Σάββατο 21 Μαΐου

10.00 Γνωριμία των συμμετεχόντων με τους μνημειακούς τόπους και τα μουσεία του νησιού (Ψηφιακό Μουσείο Γ. Ιακωβίδης, Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου,  Μουσείο Tériade,  Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, Κάστρο και παραδοσιακός οικισμός Μολύβου) .


20.00 Τελετή απονομής βραβείων EMA -Micheletti-DASA στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.