Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Schoolovision 2016 το Δημοτικό Σχολείο Μιστεγνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Schoolovision 2016 το Δημοτικό Σχολείου Μιστεγνών

Λίγες μόλις ημέρες μένουν μέχρι την μαθητική Eurovision και τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συμμετοχή του τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Μιστεγνών από τη Λέσβο, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Schoolovision 2016 και θ αναμετρηθεί με σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 41 χωρών της Ευρώπης.

Όπως έγραψαν σε σχετικό ρεπορτάζ τους  τα «Νέα της Λέσβου» ,οι μαθητές  και μαθητριών, ερμηνεύουν το «Φωτιά στα σύνορα της γης», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την προσφυγική κρίση που βιώνει η Λέσβο εδώ και ενάμιση χρόνο   ενώ ζουν και τα ίδια τα παιδιά του μικρού χωριού ανατολικά του νησιού .

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ.  Έλενα Βαϊβάη ανέλαβε την πρωτοβουλία και με μεγάλο ενθουσιασμόσυμμετείχαν  7 μαθητές  της Ε’ και ΣΤ’ του τριθέσιου σχολείου των Μιστεγνών . Το βίντεο που ετοίμασαν  ταξίδεψε για τον σχολικό διαγωνισμό τραγουδιού και φιλοδοξεί ν’ αποσπάσει μια καλή θέση για τη χώρα μας.

Το βίντεο ξεκινά με την προβολή μιας μίνι συνέντευξης μιας μικρής Σύριας (βίντεο της Unicef) η οποία περιγράφει το ταξίδι της από τα απέναντι Τουρκικά παράλια μέχρι τις ακτές της Λέσβου ενώ δεύτερο μέρος επτά  μικροί μαθητές ερμηνεύουν το «Φωτιά στα σύνορα της γης» μαζί με φωτογραφίες από τις επώνυμες επισκέψεις στο νησί αλλά και από τις χώρες του πολέμου. Συγκεκριμένα τραγουδούν οι :  Σόνια Κουτράκη ,Ιωάννα Μαλλή, Φαίδρα Βουδούρη και ¨Ολγα Μανδαμαδιώτη. Συμμετέχουν οι : Μπάμπης Καμπάνης, Λέο Ισαλλάρι, Μαρία Μηλιορέλλη. 

Αυτή την  Πέμπτη 12 Μαϊου  τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Μιστεγνών θα ακούσουν διαδικτυακά όλες τις συμμετοχές σχολείων και θα ψηφίσουν, ενώ την Παρασκευή 13 Μαϊου  σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση θα παρακολουθήσουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με διαδικασία ακριβώς όπως στην Eurovision.


Πηγή:Τα Νέα της Λέσβου


Αναδημοσίευση: lesvosreport.gr