Στην Λέσβο η Γερμανίδα δημοσιογράφος και φωτογράφος Rena Hoffmann-Εκτενές αφιερώματα σε περιοδικό της Γερμανίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στη Λέσβο, της Γερμανίδας δημοσιογράφου και φωτογράφου Rena Hoffmann που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 11 έως 21 Μαΐου 2016.


Το ανωτέρω press trip διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας.

Σκοπός της επίσκεψης της Γερμανίδας δημοσιογράφου  ήταν η προετοιμασία δύο εκτενών άρθρων για τη Λέσβο, τα οποία θα δημοσιευτούν στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του ένθετου περιοδικού «Mannheimer Morgen Wochenendmagazin» της εβδομαδιαίας, περιφερειακής εφημερίδας Mannheimer Morgen (MM-http://www.morgenweb.de), καθώς επίσης στο περιοδικό «Maas- Impulse für ein erfülltes Leben» (www.maas-mag.de, σε έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση).

Το περιοδικό «Mannheimer Morgen Wochenendmagazin» απευθύνεται σε αναγνώστες ηλικίας 14 - 70 ετών και εκδίδεται σε 120.000, ενώ η ηλεκτρονική του έκδοση έχει συνολικά 1,9 εκατομμύρια Page Impressions και 600.000 unique users.  Το περιοδικό «Maas-Impulse für ein erfülltes Leben» εκδίδεται κάθε τρεις μήνες σε 15.000 αντίτυπα, στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου, ενώ η θεματολογία του αφορά στη ζωή και στην κοινωνία, προσδίδοντας μία αισιόδοξη και εναλλακτική προσέγγιση.

Στην ηλεκτρονική του έκδοση απευθύνεται σε συνολικά 35.000 αναγνώστες το μήνα. Επιπλέον, η δημοσιογράφος έχει έρθει σε επαφή με το κανάλι ZDF - ένα από τα δύο μεγάλα κρατικά κανάλια της Γερμανίας- και έχει δρομολογηθεί αφιέρωμα για τη Λέσβο στην εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου Markus Lanz με παράλληλη παρουσίαση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Η δημοσιογράφος η οποία είναι λάτρης του νησιού, δήλωσε πολύ ικανοποιημένη από την παραμονή της, αφού παρόλο που έχει επισκεφθεί τη Λέσβο πολλές φορές, της δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψει και άλλες πτυχές της. Δήλωσε την πρόθεσή της να προβάλει στο γερμανικό κοινό τις ομορφιές του νησιού, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην αναστροφή του κλίματος που έχει διαμορφωθεί για το νησί μας λόγω του προσφυγικού ζητήματος.


Στην εν λόγω φιλοξενία συνέδραμαν οι ακόλουθοι φορείς και ενώσεις επαγγελματιών του τουρισμού: η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής, η Ένωση ΙΧ Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Λέσβου, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.