Νέα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης (pics)

Μεγάλη παρτίδα με καινούργια ιατρικά μηχανήματα, έφτασε την Πέμπτη από το εξωτερικό και συγκεκριμένα, από ομάδα δωρητών της Σουηδίας, στο Νοσοκομείο και στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης.


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκαν το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό οι γιατροί και το προσωπικό του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, όπου καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να εξοπλιστεί το πολυιατρείο, με σύγχρονα μηχανήματα που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ασθενείς να πραγματοποιούν ολοένα και περισσότερες εξετάσεις, χωρίς κόστος.

Αναφερόμενος στην παραλαβή των νέων μηχανημάτων, ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης Μιχ. Χατζηγιάννης δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε αναβάθμιση του εξοπλισμού στο χώρο, σημαίνει καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Μυτιλήνης, αλλά και στους πρόσφυγες, που συχνά καταφεύγουν στο πολυιατρείο.

«Η μονάδα μας αναβαθμίζεται συνεχώς και αυτό πραγματικά μας χαροποιεί. Σήμερα παραλάβαμε μία μεγάλη παρτίδα από ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία, προσφορά δωρητών του εξωτερικού.

Έτσι, εξοπλίζεται με σύγχρονες συσκευές παρακολούθησης (monitors) η μονάδα βραχείας νοσηλείας μας.

Το Οδοντιατρικό μας θα διαθέτει πολύ σύντομα όταν βρεθεί συνεργείο εγκατάστασης, καινούργια οδοντιατρική έδρα που θα αντικαταστήσει το παλιό μηχάνημα, που πλέον δεν είναι λειτουργικό. Σχεδιάζαμε να προμηθευτούμε το επόμενο διάστημα το εν λόγω μηχάνημα, εντάσσοντάς το στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο, με τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθούνται στους δημόσιους διαγωνισμούς με τους εργολάβους και τις εταιρείες να κονταροχτυπιούνται και να καταφεύγουν στα δικαστήρια, καθυστερώντας την προμήθεια ζωτικών για τη λειτουργία των μονάδων υγείας, μηχανημάτων.

Το Γυναικολογικό απέκτησε εξοπλισμό για ενδοκολπικό υπερηχογράφημα. Ο συνάδελφος γυναικολόγος είναι ενθουσιασμένος και με την υπερσύγχρονη γυναικολογική του καρέκλα.

Όλα αυτά τα μηχανήματα θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες που προσέρχονται στο πολυιατρείο μας. Θεωρώ πολύ σημαντικό, να υπάρχει ένας χώρος, όπως είναι το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, που να παρέχει τη δυνατότητα για δωρεάν υψηλού επιπέδου εξετάσεις στους ασθενείς, χωρίς κόστος, στη δύσκολη εποχή που ζούμε».

Επόμενος στόχος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, είναι η απόκτηση ενός ψηφιακού μαστογράφου, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες γυναίκες να κάνουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκράτης/ Μ. Χατζηγεωργίου