Κοινές ενέργειες από το Επιμελητήριο Λέσβου και τον Οργανισμό Enterprise Greece

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση από το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece


Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις της Λέσβου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2016, ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση από το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece ο οποίος είναι ο αρμόδιος κρατικός φορέας για την προώθηση των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, και οι εκπρόσωποι του Οργανισμού, ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Στάικος και ο Διευθυντής κ. Μένος Αγγελάκης, παρουσίασαν συνοπτικά τους στόχους αλλά και το πλαίσιο των συλλογικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Επιμελητήριο Λέσβου και τον Οργανισμό Enterprise Greece. Οι διοικήσεις των δύο φορέων, δεσμεύτηκαν στο μέλλον να πραγματοποιηθούν κοινές ενέργειες όπως δημιουργία προωθητικού υλικού, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Λέσβο και Λήμνο, καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης των εξαγωγικών προϊόντων μέσα από συμμετοχή σε εκθέσεις, οργανώσεις επιχειρηματικών αποστολών, καθώς και οργάνωση συναντήσεων με ξένους αγοραστές στις παραγωγικές μονάδες των νησιών.

Οι ενέργειες αυτές ως στόχο έχουν την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, την καλλιέργεια της εξαγωγικής κουλτούρας των επιχειρήσεων, την αύξηση των εξαγωγών και των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων, την εκπαίδευση και επιμόρφωση επιχειρηματιών και στελεχών των επιχειρήσεων, κ.α.

Στη συνέχεια και μέσα από μια παραγωγική συζήτηση που ακολούθησε με τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες – φορείς, κατατέθηκαν και οι προτάσεις και  ιδέες των συμμετεχόντων, για την ενίσχυση των εξαγωγών των τοπικών προϊόντων όπως απαντήθηκαν και πολλά ερωτήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου και Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης, ο οποίος και βοήθησε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λέσβου.


Μυτιλήνη 18 Μαΐου 2016