Συλλήψεις μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης- Προσπαθούν να φύγουν στην Αθήνα με πλαστά έγγραφα

Συλλήψεις μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης


Σύλληψη ατόμου στη Μυτιλήνη,  για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Το Σάββατο (28-05-2016) το πρωί, συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο, των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, ο 25χρονος επέδειξε διαβατήριο, το οποίο, όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστό.

Το διαβατήριο κατασχέθηκε ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.


Σύλληψη ατόμου στη Μυτιλήνη,  για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών


Την Παρασκευή (27-05-2016) το απόγευμα, συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο, των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός δήλωσε ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας ιταλική ταυτότητα, η οποία, όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστή.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε προμηθευτεί το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, από ομοεθνή του αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία.


Η ταυτότητα κατασχέθηκε, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.