Τα «αστέρια» μάς γυρίζουν την πλάτη λόγω προσφυγικού-Φτωχές φέτος οι εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού;

Τα «αστέρια» μάς γυρίζουν την πλάτη λόγω προσφυγικού


Η προσφυγική κρίση έχει επηρεάσει πολλούς τομείς της καθημερινότητας του νησιού μας και όπως όλα δείχνουν, φέτος το καλοκαίρι, παρά τις προσπάθειες για την αναστροφή του κλίματος, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, ούτε καν το γνωστό και δημοφιλές «Λεσβιακό Καλοκαίρι», το οποίο τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου.

Συνήθως αυτή την περίοδο, η αντιδημαρχία Πολιτισμού είχε ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τους καλλιτέχνες και τα θεατρικά σχήματα και είχε προχωρήσει στο κλείσιμο των περισσότερων συμφωνιών.

Φέτος, όπως ομολογεί ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Κώστας Αστυρακάκης, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση και έντονος προβληματισμός απέναντι στο νησί από τους καλλιτεχνικούς κύκλους, γεγονός που δυσκολεύει αρκετά την οριστικοποίηση των συμφωνιών.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το Λεσβιακό Καλοκαίρι να διατηρήσει την αίγλη και τη λάμψη που είχε τα προηγούμενα χρόνια με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και με συμμετοχές γνωστών και δημοφιλών καλλιτεχνών. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαν κλειστεί οι περισσότερες συμφωνίες, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και δυσκολίες. Δυστυχώς, τα γεγονότα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, με το τεράστιο κύμα προσφύγων που κατέφθασε στη Λέσβο, άλλαξε άρδην το κλίμα που υπήρχε.

Φέτος στις επαφές που έχουμε με τους καλλιτέχνες και τους θιάσους των Αθηνών, αντιμετωπίζουμε δισταγμό, αφού οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους την περσινή εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου και επιπλέον γνωρίζουν ότι έχουμε πτώση στις κρατήσεις και γενικά στην επισκεψιμότητα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

Μ. Χατζηγεωργίου


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης