Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά Λέσβου (φωτο, βίντεο)

Μέσα σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, στα Λουτρά Λέσβου..


Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε στα Λουτρά ο πολιούχος του Άγιος Γεώργιος, χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Μυτιλήνης.

Η Δημοτική Ενότητα Λουτρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρών «Το Λιοστάσι» σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό Συμβούλιο,  διοργάνωσαν την Ιερά Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου του χωριού, στις 01 και 02 Μαιου 2016.


Την Κυριακή το απόγευμα τελεσθηκε ο Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου στα παραδοσιακά σοκάκια των Λουτρών Λέσβου.

Την Δευτέρα 02-05-16 ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε το πρωί στον ναό των Λουτρών πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ αμέσως μετά διανεμήθηκε στους πιστούς το παραδοσιακό φαγητό σφουγγάτο και κισκετσ.

Τέλος ν’ αναφέρουμε ότι την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων μαζί με την Εκκλησία έχουν η Κοινότητα Λουτρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «το Λιοστάσι»

Στην Λιτανεία την Κυριακη, παραμονή του Αγίου Γεωργίου έλαβαν μέρος η φιλαρμονική του Δήμου Λέσβου, Στρατιώτες της μονάδας καταδρομών, καβαλαρηδες και πλήθος πιστών ενώ παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου και της περιφέρειας. Στις εκδηλώσεις της Κυριακής παρέστη και ο Δήμαρχος Λέσβου

Στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων λειτούργησε στο Πολιτιστικό Κέντρο έκθεση παλαιών φωτογραφιών του Αετού Λουτρών και του Πολιτιστικού Συλλόγου.


Ιερός Ναός Αγ.Γεωργίου Λουτρών!

Το τραγούδι του Αγ.Γεωργίου!!