Ανοικτή Ημερίδα «Αντιμετωπίζοντας Έκτακτες Ανάγκες σε μη Αστικό Περιβάλλον» στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης

Το παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, διοργανώνει Ανοικτή Ημερίδα για το Κοινό, με θέμα «Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών σε μη Αστικό Περιβάλλον» προκειμένου να συζητηθούν και να αναλυθούν θέματα που αφορούν την Διάσωση της ανθρώπινης ζωής σε μη αστικά περιβάλλοντα.


Οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν ένα πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό. Τα στοιχεία των οποίων έχουν αντληθεί από επιχειρήσεις  έκτακτης ανάγκης, των ετών 1976-2015, 39 χρόνια επιχειρήσεων διάσωσης.

Ενδεικτικά θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

«πρακτικοί τρόποι πρόγνωσης του καιρού»: Εστιάζεται στο μικροκλίμα της Ελλάδος και πώς μπορούμε να κάνουμε μικρές προγνώσεις του καιρού όταν βρισκόμαστε σε μη αστικό περιβάλλον. Βασίζετε σε παρατήρηση, στατιστικές και καταγραφή της επιδείνωσης του καιρού, και τέλος το αποτέλεσμα αν δεν λάβουμε υπ’ όψιν τα σημάδια του καιρού.

«προστασία από τους Κεραυνούς»:  Καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο κινδυνεύουμε να κτυπηθούμε από Κεραυνό κα πώς θα προστατευτούμε.

«Τακτική και επιχειρησιακός σχεδιασμός»: Επικεντρώνετε στους παράγοντες που επηρεάζουν την σωστή τακτική σε περιβάλλον αυξημένης επικινδυνότητας.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Νήσου Λέσβου, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, στις 9:00 πμ - 15:00 μμ στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μυτιλήνης.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και χορηγό επικοινωνίας τον ΑΙΟΛΟ FM.


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου