Σεμινάριο για την αποδοχή της διαφορετικότητας για την υποστήριξη εκπαιδευτικών στην Μυτιλήνη

Σεμινάριο για την αποδοχή της διαφορετικότητας


 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Παρουσίαση υλικού για την αποδοχή της διαφορετικότητας στο σχολείο και στη ζωή» για την υποστήριξη εκπαιδευτικών, όλων των ειδικοτήτων και των δύο βαθμίδων, που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της διαφορετικότητας στη ζωή του σχολείου και όχι μόνο, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 το απόγευμα στο 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο "Εγώ κι εσύ, εδώ κι εκεί", από την αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΕΚΠΑ), Αλεξάνδρα Ανδρούσου, η οποία είναι η δημιουργός του. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την κατανόηση της έννοιας της διαφοράς και της ομοιότητας με τον άλλο, μέσα από παιχνίδια ρόλων με αντικείμενο τις διαφορετικές μετακινήσεις (μετανάστευση, προσφυγιά, εμπόριο κλπ).


Η Αλεξάνδρα Ανδρούσου θα βρεθεί στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας) με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχετικά με ζητήματα εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων και μεταναστών.