Πικετοφορία από το Παλλεσβιακο Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Σαπφούς εναντία στα βάρβαρα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ



Τα προκλητικά πανηγύρια και η συστηματική επιχείρηση εξαπάτησης του λαού από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλά κρατούν….

Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να κάνει το μαύρο – άσπρο. Βαφτίζει «θετική εξέλιξη», την επίθεση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα και τα βάρβαρα μέτρα τα οποία επικυρώθηκαν και με το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου.

Η αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύει δεν έχει τελειωμό! Είναι επίθεση διαρκείας και δεν έχει τελειωμό!

Είναι αποφασισμένοι και αδίστακτοι να φτάσουν μέχρι τέλους, μέχρι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου, μέχρι να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή καπιταλιστική κερδοφορία των μονοπωλίων. Θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της ανάκαμψης του κεφαλαίου και δεν διστάζουν να φέρουν άμεσα και πιο βάρβαρα μέτρα, ντύνοντας τα με το φιλολαϊκό μανδύα «ισότητας» και «δικαιοσύνης».

Ζητάν από το λαό να πανηγυρίσει για τα μέτρα ταφόπλακα που ψήφισαν αλλά και για το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που μάλιστα ετοιμάζεται ξανά να περάσει Σαββατοκύριακο στα χνάρια της «επιτυχημένης συνταγής» της ψήφισης του Αντι – Ασφαλιστικού νόμου, σαν τον κλέφτη, με στόχο όσο το δυνατόν λιγότερες εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις. Το νέο αυτό πακέτο απίθεσης περιλαμβάνει, πέρα από τους νέους φόρους, το άνοιγμα της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και βέβαια τον «αυτόματο κόφτη», το απαύγασμα δηλαδή των μνημονίων διαρκείας και του μόνιμου εκβιασμού του λαού. 

Ετοιμάζουν νέα φοροληστεία του λαού. Αυξάνουν το ΦΠΑ από το 23% στο 24%, παύει να ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σταδιακά και από 16% πηγαίνει στο 23% και σε μικρό διάστημα ανεβαίνει στο πανελλαδικό συντελεστή στο 24%.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ετοιμάζει μείωση του αφορολόγητου, νέους έμμεσους φόρους και από την άλλη με το νέο «αναπτυξιακό νόμο», βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα του κεφαλαίου ετοιμάζει νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και σε βάθος 15ετίας, με δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους» έως 500.000 ευρώ για κάθε θέση εργασίας (!), επιδότηση του «επιχειρηματικού κινδύνου» - κάλυψη των ζημιών, στήριξη των δικτύων επιχειρηματικών ομίλων που σηματοδοτεί την περαιτέρω συγκέντρωση, έναν πραγματικό «παράδεισο» για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Είναι αυτονόητο ότι για άλλη μια φορά «το μάρμαρο» θα το πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι και οι νέες.

Σ’ αυτό το νέο έγκλημα δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς!

Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους που συνεχίζουν να μας ματώνουν.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ