Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη με φορείς για θέματα νησιωτικής πολιτικής

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προσεκλήθησαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, οι κάτωθι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα. Οι φορείς οι οποίοι προσεκλήθησαν είναι:


η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νησιωτικών και Παράκτιων Περιοχών
το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων
η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών
ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών
το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών
το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη καθώς και
η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Λόγω δικαιολογημένου κωλύματος των υπολοίπων, παρευρέθησαν οι κ.κ. Θράσος Καλογρίδης Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Μικρών Νησιών, Ελευθέριος Κεχαγιόγλου Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, Γιώργος Μπενέτος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων καθώς και ο Καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Πρόεδρου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.

Κατά τη συζήτηση που έγινε αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν στο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, στη ρήτρα νησιωτικότητας, στο Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και σε άλλα θέματα που άπτονται του νησιωτικού χώρου. Κυρίως όμως, συζητήθηκε το θέμα της από κοινού δράσης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τους ανωτέρω φορείς, προς επίτευξη ενός καλυτέρου αποτελέσματος  για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών και την ανάδειξης των αναγκών των νησιών μας.


Από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα