Εκδήλωση και δωρεάν εξετάσεις για αναπνευστικές παθήσεις στην Καλλονή

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του   Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:


Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Κατάστημα της Καλλονής και από ώρα 11.00 - 15.00, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, θα πραγματοποιήσει  μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση,  με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της Καλλονής, για κάποιες σημαντικές αναπνευστικές παθήσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει δωρεάν προληπτικός αναπνευστικός έλεγχος (Σπιρομέτρηση), σε όποιον το επιθυμεί, από ειδικό Πνευμονολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων αναπνευστικών παθήσεων.

Η σπιρομέτρηση είναι μία απλή αλλά βασική εξέταση στα πλαίσια ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Είναι πολύτιμη τόσο στη διάγνωση, όσο και στην παρακολούθηση διαφόρων παθήσεων των πνευμόνων, όπως:

του βρογχικού άσθματος , της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας κλπ.  Ενδείκνυται δε ιδιαίτερα για χρόνιους καπνιστές.


Προσκαλούμε τις δημότισσες και τους δημότες της Καλλονής, να συμμετέχουν στη σημαντική αυτή ενημερωτική εκδήλωση, αφού, ως γνωστόν, η έγκαιρη διάγνωση των πνευμονολογικών προβλημάτων είναι σωτήρια.