Έκτακτη επείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου

Σας προσκαλούμε  σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ώρα 18:30 στην  Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τα παρακάτω θέματα:




           
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Διενέργεια κλήρωσης για κατάταξη των ισοψηφισάντων αναπληρωματικών μελών της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία  συγκροτήθηκε με την αριθμ. 467/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμαρχος          κ. Γαληνός

Καθορισμός μισθωτικού ανταλλάγματος για απευθείας παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού, παραλίας που βρίσκονται στα όρια της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου Λέσβου έτους 2016 (Σχετ: η αριθμ. 335/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής)
Αντιδήμαρχος    κ. Κατσαρός

Έγκριση 32ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Δήμου Λέσβου ο.ε. 2016 (Σχετ: η αριθμ. 337/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής)
Αντιδήμαρχος    κ. Κατσαρός

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα για τους παρακάτω λόγους:

ΘΕΜΑ 1ο: Το θέμα κρίνεται κατεπείγον, καθώς ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσαρός που συμμετέχει ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής εκ μέρους των συμβούλων  της πλειοψηφίας θα ορισθεί από το Δήμαρχο πρόεδρος αυτής, βάσει του άρθρου 74 (παρ. 1) του Ν. 3852/2010, και επομένως τη θέση του θα πρέπει, βάσει της παραγράφου 7 του ως άνω άρθρου, να πάρει ο πρώτος αναπληρωματικός των συμβούλων της πλειοψηφίας με τη σειρά εκλογής τους.
Λόγω των τακτικών και έκτακτων συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής για σοβαρά οικονομικά θέματα, θα πρέπει να επιλυθεί η ως άνω εκκρεμότητα το ταχύτερο δυνατόν.

ΘΕΜΑ 2ο: Το θέμα κρίνεται κατεπείγον, καθώς η διακήρυξη και εν γένει η διαδικασία για την παραχώρηση των τμημάτων αιγιαλού παραλίας θα πρέπει να ξεκινήσει πριν το τέλος Μαΐου, διαφορετικά η αρμοδιότητα επιστρέφεται στην Κτηματική Υπηρεσία και θα υπάρξει απώλεια σημαντικών εσόδων για το Δήμο.


ΘΕΜΑ 3ο: Το θέμα κρίνεται κατεπείγον, καθώς ήδη άρχισε η θερινή περίοδος και θα πρέπει τάχιστα να προβλεφθούν πιστώσεις στον Προϋπολογισμό για να προσληφθούν τρεις (3) επιπλέον εποχιακοί υδρονομείς στο Δήμο Λέσβου, που είναι απαραίτητοι για την άρτια λειτουργία του αρδευτικού δικτύου.