Δράσεις και ομιλίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για τις εξελίξεις και τις αλλαγές στην παιδεία

Δράσεις και ομιλίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου


Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις αλλαγές στην παιδεία με την ακύρωση των διορισμών από τους θεσμούς παρά τις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης  , περιορισμός των  διαθέσιμων  κονδυλίων (ΕΣΠΑ) χαμηλή χρηματοδότηση της Εκπ/σης από τον κρατικό προϋπολογισμό , που συρρικνώνει τις ανάγκες σε εκπ/κο προσωπικό καταργώντας τα σχολεία ΕΑΕΠ  και επιβάλλει ένα «νέου  τύπο» ολοήμερο με λιγότερες ώρες, την προϋπόθεση να εργάζονται και οι δυο γονείς,  την κατάργηση της πρωινής ζώνης , την αύξηση του αριθμού  των  νηπίων   έχει ως αποτέλεσμα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών να υποβαθμίζονται και χιλιάδες εκπ/κους και δη αναπληρωτές να οδηγούνται  στην ανεργία .     

Το Δ. Σ. του συλλόγου μας αποφάσισε την πραγματοποίηση μιας σειράς  συσκέψεων με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονιών σχολείων της Λέσβου   για όλα τα φλέγοντα θέματα  (Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου  Δημοτικού Σχολείου –Νηπιαγωγεία –ΤΕ κλπ)  που αφορούν αυτή τη στιγμή την εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 18 /05 /2016 ώρα 19.00 στο Δημ. Σχ. Καλλονής  ενημέρωση εκπ/κών και γονιών περιοχής ΒΔ τμήματος της Λέσβου

Δευτέρα 23/05/2016 ώρα 19.00 στο Πολύκεντρο Παπάδου , αίθουσα «Ο. Ελύτης» ενημέρωση εκπ/κων και γονιών των περιοχών Γέρας , Πλωμαρίου, Ευεργέτουλα, Αγιάσου.

Δευτέρα 30/05/2016 ώρα 19.00 στο 6οΔημ. Σχ. Μυτιλήνης ενημέρωση εκπ/κών και γονιών ευρύτερης   περιοχής Μυτιλήνης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ ΠΑΝ.                                              ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ