Επέστρεψε δριμύτερο και ανανεωμένο το «Ιστορικό» στην παραλιακή του αεροδρομίου Μυτιλήνης (PICS)

Μετά από πολλά χρονιά ξανά άνοιξε πριν λίγες ημέρες το «Ιστορικό», το οποίο είχε περάσει κάποτε πολλές ένδοξες στιγμές. 


Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν έντονος και εδώ και καιρό έγραφαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το άνοιγμα του ιστορικού καταστήματος.

Το συγκεκριμένο κτήριο έχει χαρακτηριστεί από το 1989 ως διατηρητέο και παλιότερα λειτουργούσε ως café, ενώ η παρακείμενη παραλία επί σειρά ετών ήταν ένας σημαντικός προορισμός για θαλάσσιο μπάνιο, τόσο των περιοίκων όσο και όλων των Μυτιληνιών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ της Λέσβου ακολουθώντας ακριβώς την ίδια φιλοσοφία για την αξιοποίηση και την καλώς εννοούμενη “εκμετάλλευση” των ακτών, προς όφελος του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και συνδράμοντας στην τουριστική ανάπτυξη, το Συμβούλιο της Μυτιλήνης   ενέκρινε και χορήγησε άδεια ίδρυσης επιχείρησης αναψυχής και μαζικής εστίασης (καφενείο και ουζερί), στο χώρο του παραδοσιακού café “ΙΣΤΟΡΙΚΟ” στη Νεάπολη Μυτιλήνης.

Από τότε που το συγκεκριμένο παραδοσιακό café έπαψε να λειτουργεί, όλη η ακτή και η περιοχή περιέπεσε σε πλήρη παρακμή, με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμη μία σημαντική παραλία – διέξοδος των Μυτιληνιών και όχι μόνο.

Το Συμβούλιο της Μυτιλήνης δίνοντας την άδεια λειτουργίας του “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ”, ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος εκτός των καθορισμένων οριογραμμών αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού, συμβάλλει στην ανάπλαση με ιδιωτικά κεφάλαια ενός εκ των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών κομψοτεχνημάτων της Μυτιλήνης, που επί δεκαετίες βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.

Επιπλέον ευελπιστεί ότι με την ενέργεια αυτή, θα αναβιώσει μία ολόκληρη “ξεχασμένη” περιοχή, δίνοντας μία ακόμη διέξοδο αναψυχής σε Μυτιληνιούς και επισκέπτες, ενώ παράλληλα η παρακείμενη παραλία θα αποκτήσει άμεσα τη ζωή και την αίγλη του παρελθόντος, για ευνόητους λόγους».

Η ιδιοκτήτρια του Πελαγία Καπνουλα και ο σύζυγος της διαμόρφωσαν πλήρως τον χώρο αλλά και την παραλία δίνοντας άλλη αίγλη που θα ζήλευαν πολλά παραλιακά καταστήματα ακόμα και των Αθηνών.


Το σχέδιο της ανακαίνισης και την επίβλεψη του χώρου την είχε η γνώστη σχεδιάστρια- αρχιτέκτονας στην Μυτιλήνη Ιωάννα Βαλλινα