Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στις 8 Μαΐου από το Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Μυτιλήνης"

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού



Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στις 8 Μαΐου, διοργανώνει ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης «Ο Θεόφιλος» στο κέντρο του νησιού (ώρα_18:00__), τιμώντας και αναδεικνύοντας τη συγκεκριμένη ημερομηνία ορόσημο για το Διεθνές Κίνημα. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός στην Ελλάδα, με ιστορία 139 ετών, αποσκοπεί με τη δράση του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, χωρίς διακρίσεις λόγω καταγωγής, γένους, φυλής, ηλικίας, κοινωνικής θέσης, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και πολέμου, έχοντας συνδέσει τη δράση του με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

    Παρουσίαση του έργου του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης στην τοπική κοινωνία: Ιστορία και Δράσεις από την ίδρυσή του έως σήμερα (Εισηγήτρια: Έλλη Σάββα, Υπεύθυνη Εθελοντών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης)
§

    Παρουσίαση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Ένα ταξίδι στο χρόνο. Οι Δράσεις του Ε.Ε.Σ. στο νησί της Λέσβου σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα (Εισηγήτρια: Ιωάννα Αντώνογλου, Σύμβουλος του Ε.Ε.Σ. για θέματα Μετανάστευσης στη Λέσβο)
§

    Προβολή 5λεπτου αφιερώματος στην ιστορία του Ε.Ε.Σ.
§

    Προβολή ντοκιμαντέρ-οδοιπορικού «Όσο υπάρχουν άνθρωποι» του δημοσιογράφου Λεωνίδα Καλλιδώνη για τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην προσφυγική κρίση (σκην. Παναγιώτη Λιανού, Παραγωγής 2015)
§

    Ανοικτή συζήτηση με το κοινό.
§

Ημέρα & ώρα διεξαγωγής: 8 Μαΐου 2016 στις 18:00

Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης «Ο Θεόφιλος»